Halloweenpasta

30 min.
Halloweenpasta

Breng een beetje griezeligheid op je bord met deze Halloween-pasta. Gitzwarte spaghetti, verstrikt in een rijke tomatensaus, afgetopt met enge mozzarella- en olijvenoogballen die je vanaf je bord aanstaren. Dit recept is perfect voor de sfeer op een Halloweenfeestje of een horrorfilmavond.

Ingrediënten

Tomato sauce

Gele ui
1
Knoflookteentje
1
Boter
2 el
Geplette tomaten
1 blikje
Poedersuiker
½ el
Zout
½ tl
Citroen, fijngeraspte schil
1
Kappertjes, gehakt
1 el
Boter
50 g

Pasta

Zwarte spaghetti
300 g
Minimozzarella
125 g
Zwarte olijven, ontpit
10
Chilivlokken

Bereidingswijze

Tomatensaus

  • Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui in boter in een pan zonder te bruinen. Voeg de knoflook toe.
  • Voeg de geplette tomaten toe, roer en voeg dan suiker en zout toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Voeg citroenrasp en kappertjes toe. Voeg dan boter toe en roer tot het gesmolten is.

Pasta

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en meng daarna met de tomatensaus.
  • Leg de spaghetti in een grote schaal. Garneer met mini-mozzarellabolletjes en plakjes zwarte olijf die eruitzien als ogen. Strooi er naar wens wat chilivlokken over de ogen.
Eet smakelijk!

Kook de spaghetti 1-2 minuten korter dan de tijd op de verpakking, zodat hij al dente is. Bewaar voor het afgieten ongeveer 100 ml van het kookvocht. Voeg bij het mengen van de spaghetti met de tomatensaus een beetje van het zetmeelrijke water toe, begin met 2-3 eetlepels, om de saus gelijkmatig over de pasta te verdelen en een gladdere, zijdezachte textuur te geven.

FAQ

Krijg je al de kriebels van dit recept? Hieronder hebben wij vast wat vragen beantwoord zodat jouw spaghetti extra lekker en griezelig wordt.

Hoe maak ik de olijf-“ogen” voor de Halloweenpasta?

Om de olijf-“ogen” op je Halloweenpasta te maken, giet je de minimozzarellabolletjes en zwarte olijven af en dep je ze droog zodat ze goed aan elkaar plakken. Snijd de olijven in dunne ringen en druk er vervolgens één op elk mozzarellabolletje om de pupil te creëren. Je kunt eerst een klein kuiltje maken zodat ze beter blijven zitten. Voor een mooie presentatie draai je porties van de pasta rond een vork om kleine nestjes te maken. Plaats één oogbal bovenop elk pastanestje, of verdeel ze gelijkmatig over de pasta.

Is inktvisinkt nodig om thuis zwarte spaghetti te maken?

Je hebt geen inktvisinkt nodig om thuis zwarte spaghetti te maken als je kant-en-klare zwarte spaghetti gebruikt, zoals in dit Halloween-pastarecept. De zwarte kleur in commercieel verkrijgbare pasta is meestal afkomstig van inktvis- of zeekatinkt. Je hebt alleen extra inktvisinkt nodig als je zelf pasta maakt en die kenmerkende kleur en subtiele zoute smaak wilt.

Kan ik overgebleven Halloweenpasta bewaren?

Ja, je kunt overgebleven Halloweenpasta bewaren. Eenmaal afgekoeld, doe je het in een luchtdicht bakje en bewaar je het maximaal 4 dagen in de koelkast. Warm het op in de magnetron tot het gloeiend heet is met een scheutje water of extra saus om te voorkomen dat het uitdroogt. Het is het beste om verse mozzarella en olijven na het opwarmen toe te voegen.

Voedingswaarde

Energie-inhoud:

2089 Kcal

vezels 19,9 gram vezels
eiwit 60,4 gram eiwit
vet 97,7 gram vet
koolhydraten 241,2 gram koolhydraten

Heerlijke en in het oog springende Halloweenpasta

Onze Halloweenpasta is een letterijk een feest voor het oog en smaakt ontzettend lekker. De diepe tint van zwarte spaghetti vormt het decor voor de rijke tomatensaus met citroenschil en zoute kappertjes. De mozzarellabolletjes en olijven zorgen voor een speels ‘oogbaleffect’ en maken van een eenvoudig pastagerecht een verrassend leuk Halloween-gerecht.

Op zoek naar meer maaltijden? Er is nog veel meer te ontdekken dan dit recept. Probeer de monsterburger met sappige burgers en kaas, een dampende kom Halloweensoep of Hasselback-pompoen met lekkere toppings.

Zachte zwarte spaghetti in een rijke tomatensaus

Zwarte spaghetti, gedraaid in een tomatensaus, is heerlijk en een beetje eng. De leuke, dramatische kleur van de pasta is gegarandeerd een succes bij de kinderen. De saus balanceert een hartige zoete smaak van langzaam gestoofde tomaten met een subtiele, frisse citrustoon en de zoute kick van kappertjes. Om hem extra rijk van smaak te brengen roer je de boter pas op het eind door de saus.

Gegarneerd met mozzarella en olijven

Geen enkele Halloweenpasta zou compleet zijn zonder een kleine griezelfactor, en daar zorgen onze mozzarella-oogballen voor. Garneer eenvoudig mini-mozzarellabolletjes met plakjes zwarte olijf om griezelige pupillen te creëren. Voor een pittige twist strooi je er een paar chilivlokken over.

De combinatie van zachte, romige mozzarella en zoute zwarte olijven ziet er niet alleen leuk uit, maar voegt ook een geweldige smaak toe. De chilivlokken zijn optioneel, maar een beetje pit voegt een lekkere kick toe om de smaken te balanceren.

Eenvoudig Halloween-diner voor iedereen

Halloween op een doordeweekse avond? Geen probleem. In slechts 30 minuten tover je een gezinsvriendelijk feestmaal op tafel dat eruitziet alsof het uren heeft gekost om te bereiden. Of je nu kookt voor kleine 'trick-or-treaters' of voor volwassenen die van een beetje keukentheater houden, dit gerecht is gegarandeerd een succes bij iedereen. Halloween draait tenslotte om plezier maken, dus laat deze Halloweenpasta zijn magie werken.

Voeg andere creatieve en enge ingrediënten toe

Dit recept voor Halloweenpasta is supergemakkelijk, maar als je het naar een hoger niveau wilt tillen, hebben we een paar suggesties. Gebruik in plaats van zwarte pasta een andere kleur pasta. Veel supermarkten verkopen groene pasta gemaakt met basilicum of spinazie, die er griezelig goed uitziet in combinatie met rode tomatensaus en ook nog eens heerlijk smaakt. Pasta gemaakt van rode linzen geeft een oranjerode kleur aan het gerecht en biedt een subtieler contrast. Welk type je ook kiest, niemand zal het kunnen weerstaan!

Zijn mozzarella-oogballen niet eng genoeg voor jou? Wees dan creatief! Veel ingrediënten kunnen worden omgetoverd tot enge pastatoppings. Probeer een paar gekookte rijstkorrels om het op maden te laten lijken. Wil je op elk bord een gezicht maken? Gebruik twee mini-mozzarellabolletjes voor de ogen, snijd een mond uit een wortel en voeg hoektanden toe gemaakt van gehalveerde uienringen. Je kunt zelfs reepjes mozzarella op de pasta leggen om het op spookachtige spinnenwebben te laten lijken, of zwarte knoflook toevoegen voor een donkerdere saus.

Als je meer smaak wilt toevoegen, meng er dan gesauteerde champignons door, of voeg geroosterde rode paprika's en sappige kerstomaten toe voor een levendigere uitstraling. Je kunt ook genieten van geroosterde flespompoen of courgette voor een seizoensgebonden smaak.

https://www.arla.nl/recepten/halloweenpasta/