Kefir chocoladetaart

Kefir chocoladetaart

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}
Soortgelijke recepten

Ingrediënten

Recept voor 1 stuk porties

  • 180 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 55 g cacao
  • zout
  • 3 theel. bakpoeder
  • 60 ml olie
  • 4 eetlepels Appelmoes
  • 240 ml Arla biologische kefir naturel
  • 120 ml sinaasappelsap
  • 2 theel. Sinaasappelolie

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 graden. 2. Gebruik een taartvorm van 20 diameter en bestuif deze met cacaopoeder. 3. Klop in een grote kom de meel, suiker, cacaopoeder, zout en bakpoeder. 4. Voeg de olie, appelmoes, kefir, sinaasappelsap en sinaasappelolie toe. 5. Meng samen tot een glad beslag ontstaat en alle bloem verdwijnt. 6. Giet het beslag in de taartvorm en bak gedurende 50-55 minuten of totdat een tandenstoker die in het midden van de cake is gestoken er schoon uitziet. Als de cake is afgekoeld, maakt u het glazuur: 1. Smelt de chocolade au bain marie of in een magnetron in een kleine kom. 2. Meng in een aparte kom poedersuiker, water en sinaasappelolie tot een gladde massa. 3.Voeg de gesmolten chocolade toe aan de kom en meng goed. 4. Giet het glazuur over de cake en geniet. Notes Als je liever zoeter gebak hebt, gebruik dan 200 gram suiker in plaats van 150 gram. Of maak eenvoudige siroop door 50 gram suiker op te lossen in 60 ml water, en dan de cake in de siroop te drenken, dit maakt de cake supervochtig.

Print

Andere recepten