Lactosevrije yoghurt ijslolly's

Lactosevrije yoghurt ijslolly's

10 min.
Als je een koude, verfrissende snack wilt voor in de middag of een lichte, heerlijke traktatie voor na het eten, dan kun je niet misgaan met onze makkelijk te maken lactosevrije yoghurt ijslolly's met framboos. Deze ijskoude lekkernijen zullen zoetekauwen zeker bevredigen, en door hun mooie roze kleur zijn ze ook nog eens een lust voor het oog. Bewaar dus een partij verse lactosevrije frambozen ijslolly's in je vriezer, klaar om te serveren.
https://www.arla.nl/recepten/lactosevrije-yoghurtijsjes/

Bereidingswijze

  • Spoel frambozen en pureer ze met poedersuiker.
  • Meng frambozenpuree met lactosevrije halfvolle yoghurt.
  • Giet het mengsel in ijsvormpjes.
  • Leg een houten stokje in elk vormpje en zet ze minstens 3 uur in de vriezer.
Eet smakelijk!
Tips

Zeef het framboos-suikermengsel voordat je het aan de yoghurt toevoegt om de kleine zaadjes van de framboos te verwijderen en voor een fluweelzachte ijslolly te zorgen. Maar beide manieren smaken heerlijk, dus probeer dit als je wilt experimenteren en je persoonlijke voorkeur wilt bepalen.

Vragen over lactosevrije yoghurt ijslolly's

Hieronder geven we je antwoord op een aantal veelgestelde vragen, zodat je de perfecte lactosevrije yoghurt ijslolly met framboos kunt maken.

Hoe maak je van yoghurt ijs?
Van yoghurt ijs maken is heel eenvoudig. Maak een fruit- of bessenbasis met bijvoorbeeld frambozen en poedersuiker en meng met yoghurt. Giet in vormpjes en vries in. Voila - je hebt er heerlijk en verfrissend ijs van gemaakt.
Kun je lactosevrije yoghurt gebruiken voor ijslolly's?
Ja! Het gebruik van lactosevrije yoghurt betekent niet dat je inlevert op smaak of textuur. Het biedt een romige en heerlijke basis voor ijslolly's, waardoor het een geschikte optie is voor wie op zoek is naar een alternatief voor iedereen zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
Hoe lang blijven lactosevrije yoghurt ijslolly's goed in de vriezer?
Lactosevrije yoghurt ijslolly's met frambozensmaak blijven 1-2 maanden goed in de vriezer. Hoe langer ze in de vriezer liggen, hoe groter het risico dat ze smaak verliezen, dus laat ze niet te lang liggen. Als je bevroren ijslolly's wilt eten, laat dan even warm water over de buitenkant van de vorm lopen om ze los te maken. Pak de stokjes, trek er voorzichtig aan en ze komen eruit - klaar om van te genieten.

Ingrediënten

Frambozen
300 g
Poedersuiker
50 g
Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
600 ml

Probeer ons recept voor zelfgemaakte yoghurt ijslolly's zonder lactose

Je hoeft niet meer te wachten tot de ijskar komt. Met ons recept voor lactosevrije yoghurt ijslolly's kun je zoveel koude en romige traktaties in je keuken maken als je maar wilt. Ze zijn ongelooflijk makkelijk te maken en het duurt maar 10 minuten om ze te maken. Leg ze ongeveer 3 uur in de vriezer en haal er dan zoveel uit als je op wilt eten. We begrijpen het volkomen als je smaakpapillen zin hebben in twee porties.

Als je zelfgemaakte ijslolly's lekker vindt, kun je je repertoire uitbreiden met lactosevrije aardbei ijslolly's en lactosevrije citroen ijslolly's. Er bestaat tenslotte niet zoiets als te veel ijs.

Een verfrissende frambozen yoghurt ijslolly voor iedereen

Het mengen van romige en licht pittige lactosevrije yoghurt met poedersuiker en verse frambozen zorgt voor een heerlijke snack die zowel verfrissend als snoep is. Kiezen voor een versie zonder lactose betekent niet dat je inlevert op smaak of textuur. Frambozen hebben zowel een natuurlijke zoetheid als een licht wrange smaak die op maat gemaakt lijkt voor fruitige ijslolly's. In combinatie met de zoete poedersuiker vormen ze een evenwicht met de romige, pittige yoghurt en creƫren ze kleine smaakbommetjes die met elke lik beter worden.