Ontbijtmuffins met skyr

Ontbijtmuffins met skyr

Deze ontbijtmuffins zijn super makkelijk te maken. Makkelijk en snel te maken én natuurlijk hartstikke lekker. Door de skyr zijn ze eiwitrijk en voedzaam. In dit recept is gebruik gemaakt van skyr naturel. Maar hier kan je ook goed de vanille variant voor gebruiken. Wanneer ga jij deze lekkere muffins bakken?
https://www.arla.nl/recepten/ontbijtmuffins-met-skyr/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de helft van de citroen, snij hem doormidden en pers de helft uit.
  • Klop het ei, de olie, de Arla skyr, de suiker en het citroensap- en rasp 3 minuten goed door.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop goed door tot een glad deeg.
  • Vet de vormpjes in met een beetje olie en giet het deeg in erin.
  • Bak de muffins in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Tip

Prik met een satéprikker in de muffin om de gaarheid te checken. Blijft er geen deeg meer aan plakken? Dan zijn de muffins klaar!

Ingrediënten

Ei
1
Citroen
1
Zonnebloemolie
40 ml
Arla® skyr naturel
120 ml
Rietsuiker
70 g
Zelfrijzend bakmeel
120 g