Overnight oats

Overnight oats

1 u
Overnight oats, oorspronkelijk een ontbijtgerecht uit Zwitserland, heeft internationaal aan populariteit gewonnen dankzij zijn eenvoudige bereiding en smakelijke mogelijkheden. Je maakt het 's avonds en laat het een nacht in de koelkast weken, waarna je het 's morgens met toppings serveert.
https://www.arla.nl/recepten/overnight-oats/

Bereidingswijze

  • Snijd de abrikozen in dunne plakjes.
  • Meng de ingrediënten grondig in een kom. Dek het mengsel af en zet het een nacht in de koelkast.
  • Verdeel in porties en serveer met appel, kwark en frambozen.
Eet smakelijk!

Overnight oats

Is twee uur genoeg voor overnight oats?
Twee uur weken is voldoende om je overnight oats eetbaar te maken, maar de beste smaak krijg je als je ze een nacht laat staan – vandaar ook de naam!
Moet je overnight oats koud eten?
De traditionele manier om overnight oats te eten is koud, rechtstreeks uit de koelkast. Als je je ontbijt liever warm hebt, kun je het voor het eten een minuutje in de magnetron opwarmen. Houd er rekening mee dat de textuur daardoor verandert.
Wat is de beste vloeistof voor overnight oats?
In dit recept wordt sinaasappelsap gebruikt, maar andere vloeistoffen die doorgaans worden gebruikt om overnight oats te weken zijn bijvoorbeeld diverse vruchtensappen, melk, of andere zuivelalternatieven zoals haver- of amandelmelk. Je kunt zelfs water gebruiken, hoewel dat geen extra smaak toevoegt.
Waarom lukt mijn overnight oats niet?
Als je overnight oats niet goed gelukt is, komt dat waarschijnlijk doordat je de verkeerde hoeveelheid vloeistof hebt gebruikt of de havervlokken niet lang genoeg hebt geweekt. Probeer de volgende keer de verhouding te veranderen, of laat het gerecht langer weken.

Ingrediënten

Overnight oats
Gedroogde abrikozen
50 g
Yoghurt
300 ml
Sinaasappelsap
100 ml
Gele rozijnen
67 g
Havervlokken
38 g
Lijnzaad
2 el
Gemalen kaneelpoeder
½ tl
Serveren met
Cottagecheese, vanille
250 g
Groene appel
1
Frambozen
125 g

Het snelle en gemakkelijke ontbijt

Als je de voorbereiding de avond ervoor doet, is er niets sneller dan 's ochtends overnight oats uit de koelkast te halen voor een snel en lekker ontbijt. Als je een grote hoeveelheid maakt, kun je zelfs voor de hele werkweek ontbijt klaar hebben staan.

Overnight oats met pindakaas en banaan

Een van de klassieke combinaties voor overnight oats is als je het serveert met een schep pindakaas en plakjes banaan.

Voeg deze toppings toe voor een extra vleugje smaak

Er zijn eigenlijk geen goede of foute toppings voor je overnight oats. Beproefde combinaties zoals appel en kaneel, granola en fruitcompote of zelfs verkruimelde pure chocolade werken goed. Het is ook een geweldige manier om overgebleven fruit dat je nog hebt liggen te gebruiken. Wees creatief!

Bewaar je restjes zo

In luchtdichte bakjes zijn je overnight oats in de koelkast tot vijf dagen houdbaar.