Pannenkoekjes met rood fruit en een crème van skyr
  • Arla
  • Recepten
  • Pannenkoekjes met rood fruit en een crème van skyr

Pannenkoekjes met rood fruit en een crème van skyr

Pannenkoekjes met rood fruit: dat is een super lekkere combinatie. En met deze crème van skyr maak je het helemaal af. Als topping kan je kiezen voor het rood fruit van het seizoen. Of ga voor diepvries fruit, net zo gezond en lekker.

Bereidingswijze

Skyr crème
  • Pak een schone theedoek en leg die op een vergiet.
  • Zet het vergiet op een kom.
  • Schep de skyr in de theedoek en laat ongeveer 2 uur in de koelkast rusten. Zo gaat het meeste vocht uit de skyr en blijft er een dikke crème over. Die serveer je later bij de pannenkoekjes.
pannenkoekjes
  • Doe de bloem, volkorenbloem, bakpoeder, vanille poeder, kardemom en zout in een beslagkom en roer goed door elkaar.
  • Voeg hier de melk aan toe tot er een soepele mix ontstaat.
  • Voeg het eigeel en de honing toe en mix nog even goed door elkaar.
  • Klop het eiwit in een aparte kom stijf.
  • Voeg het eiwit voorzichtig bij het pannenkoekenbeslag samen met 75 gram vers fruit.
  • Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag, ongeveer 2 minuten per kant of totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveer de pannenkoekjes met de crème van skyr en de rest van het fruit.
Eet smakelijk!
Tip

Je kunt de pannenkoekjes goed warm houden tot je ze gaat eten. Dit doe je door een pan met kokend water op het vuur te zetten. Hier plaats je een bord op waar je de pannenkoekjes op legt. Hier plaats je weer een bord op (andersom) zodat je eerste bord én de pannenkoekjes zijn afgedekt. Dit kan ook goed met een deksel van een (kook)pan. Zo blijven ze lekker warm!

Ingrediënten

crème van skyr
Arla® skyr yoghurt Bosfruit
200 ml
Pannenkoekjes
Tarwemeel
100 g
Volkorenmeel
75 g
Baking Soda
1 tl
Zout
½ tl
Gemalen kardemom of kaneel
½ tl
Arla Biologische Halfvolle melk
200 ml
Eidooiers
2
Honing
1 el
Eiwitten
2
Gemengd rood fruit
75 g
Om bij te serveren
Gemengd rood fruit
150 g