Quesadilla's

Quesadilla's

20 min.
Laat het goede binnen met lekkere quesadilla's. Makkelijk te maken, volg ons Mexicaans geïnspireerde recept en serveer een feestmaaltijd.
https://www.arla.nl/recepten/quesadillas/

Bereidingswijze

  • Meng de gekookte groente met de verse suikermais.
  • Smelt de boter in een koekenpan, voeg de tortilla toe en strooi de cheddar erover.
  • Als de cheddar begint te smelten, verdeel je ongeveer 8 eetlepels van de groente over de ene helft van de tortilla.
  • Als de kaas helemaal gesmolten is en je goudbruine plekjes ziet aan de onderkant van de tortilla, is de quesadilla klaar.
  • Gebruik een spatel om de quesadilla dubbel te vouwen.
  • Schuif de quesadilla op een snijplank, snijd in parten en serveer!
Eet smakelijk!

Quesadilla's

Hoe voorkom je dat quesadilla's uit elkaar vallen?
Er zijn drie trucs om dit te voorkomen. Zorg er eerst voor dat je tortilla's op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn zullen ze eerder scheuren bij het dubbelvouwen. Ten tweede: zorg ervoor dat je een royale laag kaas op de hele tortilla strooit voordat je je andere ingrediënten toevoegt, en controleer of de kaas volledig gesmolten is voordat je je quesadilla dubbelvouwt. Ten derde, en dit is optioneel, kun je de randen van de tortilla bevochtigen met een beetje water en de randen dichtdrukken om de vulling in te sluiten.
Bak je quesadilla's op hoog of laag vuur?
De beste temperatuur is een middelhoog vuur dat de kaas volledig laat smelten zonder dat de onderkant van de tortilla verbrandt. Je doel is die zachte en smeuïge, draderige kaasconsistentie en een licht knapperige tortilla die een paar goudbruine plekjes begint te krijgen.
Hoe maak je de randen van quesadilla's dicht?
Hoewel de gesmolten kaas meer dan genoeg zou moeten zijn om je quesadilla bij elkaar te houden, geven sommige mensen de voorkeur aan strak afgesloten randen die voorkomen dat zelfs het kleinste beetje vulling ontsnapt. Maak daarvoor de randen van de tortilla vochtig met een beetje water voordat je hem dichtvouwt. Haal uit de pan en druk de randen stevig op elkaar zodat er een goed afgesloten quesadilla ontstaat.
Hoe lang wacht je met het omdraaien van een quesadilla?
Houd de kaas, de andere ingrediënten en de onderkant van de tortilla in de gaten. Het perfecte moment voor het grote omkeren is wanneer de kaas volledig gesmolten is, je andere ingrediënten door en door verhit zijn en de tortilla goudbruine plekje op de onderkant begint te krijgen.
Gebruik je boter of olijfolie voor quesadilla?
Dat mag je zelf weten. Door de quesadilla in olie te bakken, krijgt het gerecht een krokantere textuur, terwijl boter een prachtige rijke en romige smaak aan het gerecht geeft. Experimenteer met beide, of zelfs met een combinatie van beide, om de perfecte optie voor jouw smaakpapillen te vinden.

Ingrediënten

Gekookte groenten en verse suikermais
150 g
Boter, gesmolten
2 el
Grote tortilla, middelgroot
4
Milde cheddar
100 g

De geschiedenis van quesadilla's

Quesadilla's zijn typisch Mexicaans en zouden zijn uitgevonden door de Azteken, die vaak maistortilla's vulden met pompoen en ze in kleiovens bakten als een soort dessert. De vulling evolueerde in de loop der tijd en velen zijn het erover eens dat de overgang van zoet naar hartig plaatsvond in het begin van de jaren 1520, toen de Spanjaarden vee (koeien, lammeren en schapen), en vervolgens zuivelproducten zoals kaas, naar de Mexicaanse kust brachten. Sindsdien is de quesadilla door vele culturen overgenomen en zijn er over de hele wereld variaties van het gerecht te vinden.

Creatieve manieren om de smaak van quesadilla's te verbeteren

Door verse kruiden toe te voegen aan je quesadilla's fleur je je maaltijd meteen op en onze top drie voor dit recept bestaat uit oregano, koriander en platte peterselie. Een Mexicaanse kruidenmix is ook een snelle en gemakkelijke manier om de smaak te versterken, dus experimenteer met chilipoeder, paprikapoeder, komijn, gedroogde kruiden en knoflookpoeder tot je je eigen geheime ingrediënt hebt gevonden.

Perfecte bijgerechten

Houd het traditioneel door je quesadilla's te serveren met andere Mexicaanse klassiekers. Onze drie beste keuzes zijn elote (Mexicaanse straatmais), korianderlimoenrijst of een frisse, knapperige Mexicaanse koolsla. En een quesadilla is natuurlijk niet compleet zonder een romige, pittige guacamole en verse, pittige pico de gallo (een grove salsa), dus zorg ervoor dat deze twee klassiekers op de eettafel staan.

Bewaaradvies

Hoewel gekookte quesadilla's tot drie dagen houdbaar zijn in de koelkast (individueel verpakt in huishoudfolie en in een luchtdicht bakje), is dit gerecht absoluut het lekkerst als het vers uit de pan komt. Omdat het recept zo snel en gemakkelijk te maken is, raden wij je aan de restjes apart te bewaren en het gerecht vanaf nul samen te stellen voor het beste resultaat.