Gembershot

Gembershot

1 u
Een heerlijk verfrissende gembershot om je ochtend goed mee te beginnen. Dit recept is eenvoudig te maken en het drankje is tot 10 dagen houdbaar in de koelkast. Probeer er wat van toe te voegen aan je smoothie voor een pittige en verfrissende smaak!
https://www.arla.nl/recepten/gembershot/

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember en kurkuma.
  • Doe ze in een pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en neem dan van het vuur. Laat afkoelen onder een deksel.
  • Roer de honing en citroen erdoor. Zeef de vloeistof door een fijnmazige zeef in een schone kom. Giet de gembershot in een fles en bewaar in de koelkast.
Eet smakelijk!

Gembershot

Hoe drink je een gembershot?
Sommigen slikken het in één keer door (de aanbevolen manier), terwijl anderen de sterke smaak liever verdunnen door het toe te voegen aan een smoothie of een glas sap.
Op welk moment van de dag moet ik een gembershot drinken?
De meest populaire tijd om een gembershot te nemen is 's ochtends vroeg. Wellicht moet je in het begin je weerstand wat opbouwen door kleinere hoeveelheden te drinken, want een gembershot geeft een behoorlijke kick!
Hoe lang blijfteen zelfgemaakte gembershot goed?
Als je de vloeistof in een luchtdichte fles in de koelkast bewaart, is hij tot 10 dagen houdbaar. Je kunt de vloeistof ook gedurende drie maanden invriezen in porties ter grootte van een shot. Dit is handig als je ze 's ochtends aan je smoothie wilt toevoegen.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 24,7 gram vezels
eiwit 6,9 gram eiwit
koolhydraten 43 gram koolhydraten
vet 3,5 gram vet

Ingrediënten

Verse gember
200 g
Verse kurkumapoeder
25 g
Water
700 ml
Honing
50 ml
Citroenen (ongeveer 100 ml)
Sap va 2

Een verfrissend brouwsel

Voeg wat kurkuma en citroen toe voor extra smaak

Ze zeggen dat dynamiet in kleine verpakkingen zit en dat geldt zeker voor een gembershot met zijn vurige kick en op een vreemde manier geruststellende smaakprofiel. Kurkuma en citroen zijn twee populaire ingrediënten die wat extra diepte van citrusachtige, aardse en enigszins bittere tonen toevoegen. Houd er rekening mee dat kurkuma - of het nu vers, gedroogd of in poedervorm is - overal op afgeeft: op je vingers en je keukenapparatuur. Draag handschoenen als je dit ingrediënt verwerkt om dit zoveel mogelijk te voorkomen en was eventuele apparaten onmiddellijk na gebruik af.

Andere smaakcombinaties voor kieskeurige fijnproevers

Hoewel de sterke smaken van een gembershot misschien niet iedereen bevallen, zijn er een paar variaties die je kunt proberen voor de kieskeurigere leden van je gezin. Door wat fruit toe te voegen krijgt het shot wat zoets en het maskeert eveneens enkele van de scherpere ingrediënten (onze top drie: grapefruit, ananas of sinaasappel). Kokoswater is ook een geweldige toevoeging en je kunt een deel of al het water van het recept vervangen door dit van nature zoete alternatief.

Perfect bij het ontbijt

Ze zijn misschien klein, maar gembershots zijn de perfecte manier om je dag te beginnen. Onze beste tip is om van tevoren een grote hoeveelheid te maken en in te vriezen in porties ter grootte van een shot zodat je ze snel en eenvoudig aan het ontbijt kunt toevoegen. Ze werken ook geweldig in smoothies: doe gewoon een paar van je bevroren blokjes, samen met de rest van je ingrediënten, in de blender en geniet ervan!