Ravioli met tomatensaus, spinazie en champignons

30 min.
Ravioli met tomatensaus, spinazie en champignons

Ravioli met tomatensaus, spinazie en champignons is perfect voor een dag dat het wat sneller moet gaan. Ravioli is een smakelijk gerecht dat bekend is uit de Italiaanse keuken, maar hier gebruiken we kant-en-klare ravioli.

  • Arla
  • Recepten
  • Ravioli met tomatensaus, spinazie en champignons

Ingrediënten

champignonmix

Boter
10 g
Fijngekakte gele uien (Circa 100 g)
2
Fijngehakt knoflookteentjes
2
Champignons in plakjes
250 g
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper

Tomatensaus

Tomatenblokjes met knoflook
1 blikje
Groentebouillonpoeder
1 el
Revet cheddar, gerijpt
75 g

Ravioli

Ravioli met kaas
500 g
Gespoelde babyspinazie
100 g

Voor erbij

Grof brood (Circa 240 g)
4 plakjes

Bereidingswijze

  • Laat de boter smelten op hoog vuur in een pan, maar zonder dat deze bruin wordt.
  • Bak de ui, knoflook en champignons ongeveer 5 minuten. Voeg zout en peper toe.
  • Doe ondertussen de tomaten in een kleine pan samen met het bouillonpoeder en de kaas (bewaar ongeveer ¼ voor garnering) en breng al roerend aan de kook.
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af in een vergiet. Doe de warme ravioli terug in de pan en meng met de spinaziebladeren tot ze iets geslonken zijn.
  • Doe de ravioli in een grote schaal en verdeel de tomatensaus en het champignonmengsel erover.
  • Garneer met versgeraspte Parmezaanse kaas en serveer.
Eet smakelijk!

Als je wat afwisseling wil gebruik ravioli met vlees- of spinazievulling als alternatief voor ravioli met kaas.

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

157 Kcal

vezels 1,6 gram vezels
eiwit 7,9 gram eiwit
vet 5,3 gram vet
koolhydraten 19,3 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/ravioli-met-tomatensaus-spinazie-en-champignons/