Slagroomtaart

Slagroomtaart

Serveer het perfecte dessert met deze heerlijke en luxe slagroomtaart. Serveer met verschillende soorten verse bessen of fruit voor een voorproefje van de zomer.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde cakevorm (ca. 24 cm in diameter) in en dek gelijkmatig af met basterdsuiker.
  • Klop de eieren en suiker tot het mengsel dikker en wit van kleur wordt. Meng in een aparte schaal de bloem, aardappelmeel en bakpoeder en roer door het eimengsel.
  • Giet het bakmengsel in de taartvorm en bak ongeveer 30 minuten onderin de oven. Laat de cakebodem een paar minuten rusten in de vorm voordat je hem eruit haalt en op een rooster plaatst om af te koelen.
  • Meng voor de vulling de melk, ongeveer 150 ml van de room, eidooiers, suiker en aardappelzetmeel. Voeg het mengsel toe aan een pan en kook op een laag vuur. Roer tot de room dikker wordt en de eerste bubbels verschijnen. Haal de pan van het vuur.
  • Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Haal de gelatineblaadjes uit het water en voeg ze toe aan het warme mengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.
  • Laat de pan afkoelen in koud water en roer af en toe. Klop ongeveer 200 ml room met vanillesuiker tot een dikke consistentie en voeg toe aan het mengsel.
  • Snijd de cake in drie lagen. Verdeel het mengsel gelijkmatig over twee lagen en voeg de gemalen bessen toe. Bouw de taart zorgvuldig op.
  • Klop ter decoratie 300 ml room en verdeel gelijkmatig over de rand en over de taart. Doe de resterende room in een spuitzak en spuit over de taart. Serveer met verse bessen.
Eet smakelijk!

Vragen over slagroomtaart

Welke slagroom is het beste voor de taart?
Volvette slagroom is een frisse manier om je taart af te maken. Zorg ervoor dat de room goed wordt opgeklopt en in de koelkast wordt gezet totdat je de taart gaat serveren. Boterglazuur (ook wel botercrème genoemd) is ook een populaire glazuur voor taarten en wordt gemaakt door poedersuiker samen met boter te kloppen. Botercrème is echter veel zwaarder dan volvette room, dus houd er rekening mee dat een beetje vaak al genoeg is!
Kun je slagroom tussen de cakelagen doen?
Room is vaak een hoofdingrediënt voor taartvullingen en kan worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals melk, eieren, basterdsuiker en zelfs chocolade om meer textuur en smaak aan de taart te geven. Er zijn echter veel andere vullingen die geen room bevatten. Voorbeelden zijn boterglazuur en roomkaasvulling, evenals fruitcompotes van bessen, zomerfruit en tropisch fruit.
Hoe klop je de slagroom zonder elektrische mixer?
Het is natuurlijk veel makkelijker en sneller als je een elektrische mixer hebt om slagroom te maken. Heb je die niet? Wanhoop dat niet, want je kunt ook slagroom maken met keukengerei zoals een garde en zelfs met een vork - hoewel dat iets langer kan duren. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je bij elke cirkelvormige beweging zoveel mogelijk lucht in de room klopt. Het is zelfs mogelijk om slagroom te maken door het in een grote, afgesloten bak te gieten en enkele minuten te schudden.
Hoe lang blijft slagroom op een taart goed?
Over het algemeen behoudt slagroom zijn structuur en smaak ongeveer 2-3 dagen als het in een koelkast wordt bewaard, bij voorkeur in een luchtdichte bak. Hoe langer slagroom bij kamertemperatuur wordt bewaard, hoe sneller het kan bederven, dus zorg ervoor dat je je taart in de koelkast zet zodra je klaar bent met deze te serveren. Als het zuur begint te ruiken, hard wordt of er geel gaat uitzien, kun je de slagroom het best weggooien en nieuwe maken!

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 7,4 gram vezels
eiwit 55 gram eiwit
koolhydraten 308,6 gram koolhydraten
vet 278,3 gram vet

Ingrediënten

Cakebodem
Eieren
4
Bruine suiker
180 g
Algemeen bloem
60 g
Aardappelzetmeel of maïsmeel
75 g
Bakpoeder
1 tl
Taartvulling
Arla Biologische Melk
150 ml
Volvette room
350 ml
Eidooiers
2
Bruine suiker
1 el
Aardappelzetmeel
1 el
Gelatineblaadjes
4
Vanillesuiker
2 tl
Gemalen bessen
200 g
Decoratie
Volvette room
300 ml
Verse bessen

Een zoete reis naar de taarthemel

Of je nu een verjaardag, jubileum of zelfs gewoon het weekend viert, dit heerlijke taartrecept met vers zomerfruit en licht geklopte room zal je zeker naar de taarthemel sturen.

Experimenteer met verschillende smaken – passievrucht of chocolade

Dit taartrecept kan worden aangepast zoals je maar wilt. Of je nu houdt van tropisch fruit zoals mango of passievrucht, of van chocolade of hazelnootpasta - dit recept biedt het perfecte lege canvas voor je volgende smaakcreatie.

Creatieve slagroomtaartdecoraties

Als het gaat om het maken van de perfecte taart zijn zowel de smaak als de presentatie essentieel. Door een druppel kleurstof aan je slagroom toe te voegen, samen met een rijk kleurenpalet van seizoens- en bevroren fruit, kun je je fantasie echt de vrije loop laten en je taart tot leven brengen. Maak je creatie af met wat gemalen noten, hagelslag, cacao- of poedersuiker voor die extra onweerstaanbare touch.