Wafels met biologische halfvolle melk

Wafels met biologische halfvolle melk

Krokante wafels met biologische halfvolle melk en knapperige granaatappelpitjes. Een perfecte variatie op je standaard ontbijtje, en daarbij ook nog eens mega lekker! Verwen jezelf door deze wafels te serveren met verschillende soorten fruit en toppings. Voor dit recept gebruiken wij bosbessen, vijgen en granaatappelpitjes, maar je kan het zo divers maken als je zelf wilt!
https://www.arla.nl/recepten/wafels-met-skyr-vanille/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op ca. 100° graden – traditionele oven. Dit is om de wafels warm te houden.
  • Pak een grote kom en meng hierin de bloem, volkorenmeel, bakpoeder, vanillesuiker en zout. Voeg vervolgens de Skyr, eieren en melk hieraan toe en klop tot een glad beslag. Smelt de boter in de magnetron of au bain-marie en voeg dit toe aan het beslag. Roer alles goed door.
  • Laat een wafelijzer goed opwarmen. Verdeel ca. 1 dl beslag in het wafelijzer. Bak de wafel in ca. 3 minuten gaar – in ieder geval tot deze goudbruin is. Leg de wafel voorzichtig op een bord onder aluminiumfolie en houd ze warm in de voorverwarmde oven. Herhaal deze stappen met de rest van het beslag.
  • Serveer de warme wafels met de Skyr, bosbessen, vijgen en granaatappelpitjes.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Tarwemeel
250 g
Volkoren tarwemeel
50 g
Bakpoeder
2 tl
Vanillesuiker
1 tl
Zout
1 tl
Arla® skyr vanille
400 ml
Eieren
4
Arla Biologische Halfvolle melk
100 ml
Gesmolten boter
75 g
Toppings
Arla® skyr vanille
200 ml
Bosbessen
125 g
Verse vijgen in stukken
5
Granaatappelpitjes
175 g
Decoratie
Citroenmelisse