Watermeloensalade met kaas

Watermeloensalade met kaas

20 min.
Deze watermeloensalade met kaas is een klassieke smaakcombinatie met een heerlijk contrast tussen zoet en zout. De frisse salade wordt afgetopt met wat koriander.
Eet smakelijk!

Watermeloensalade met kaas

Wat past goed bij watermeloen?
Watermeloen heeft een zoete smaak, dus het is misschien het beste om dranken te vermijden die ook te zoet zijn. Voor een echt zomerse combinatie kun je bijvoorbeeld een muntdrankje maken met verse muntblaadjes en veel ijsblokjes.
Kun je watermeloensalade invriezen?
Salades kun je het beste vers serveren en we raden je aan om dit gerecht uitsluitend in de koelkast te bewaren. De watermeloen verliest zijn kenmerkende knapperigheid wanneer hij bevroren is en dat doet teveel af aan de unieke textuur van deze salade.
Wat kun je toevoegen aan watermeloen om het beter te laten smaken?
Er zijn verschillende trucs om de smaak van watermeloen te verbeteren. Een daarvan is om er een kleine hoeveelheid zout op te strooien die de zoetheid naar voren brengt. Anderen zweren erbij er balsamicoazijn overheen te sprenkelen. En net zoals honing goed past bij feta, kan het ook helpen om watermeloen zoeter te laten smaken als de meloen niet zoet genoeg is.
Hoe lang kun je een watermeloensalade bewaren?
Als je restjes over hebt of de salade langer moet bewaren kun je deze een paar dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte bak. Elke dag dat je de salade bewaart, verliest de meloen wel aan knapperigheid.

Ingrediënten

Hoe snijd en bereid je watermeloen op de juiste manier

Het snijden van watermeloen in blokjes is eenvoudig. Begin met het afsnijden van de uiteinden, zodat je twee platte oppervlakken hebt om de meloen op te laten rusten. Gebruik vervolgens het mes om de schil eraf te snijden en snijd vervolgens om beurten rond de meloen. Zodra je dat hebt gedaan snijd je de meloen gewoon in de gewenste grootte.

De vele heerlijke variaties van de watermeloensalade

De combinatie van munt en feta is de meest klassieke manier om een watermeloensalade te maken, maar andere varianten zijn zeker ook het proberen waard. Vervang de feta door dungesneden sjalotjes, geroosterde cashewnoten, fijngesneden chilipeper en een vissausdressing en je hebt een salade in Thaise stijl met een diepe smaak. Je kunt de salade ook veganistisch maken door in soja gemarineerde tofu te gebruiken in plaats van feta en door wat geroosterde noten toe te voegen - de zoetheid van de watermeloen past goed bij de zoutheid van de tofu, net als feta.