Duurzame soja

We stimuleren de duurzame productie van soja. Op concernniveau is Arla Foods lid van de Round Table on Responsible Soy, waarbij producten, afnemers en andere organisaties uit twintig landen zijn aangesloten.

De Round Table houdt niet alleen rekening met het milieu (regenwoud) maar bijvoorbeeld ook met de lokale woongemeenschappen en rechten van de werknemers in de soja.

Arla Foods Nederland heeft voor duurzame soja een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad. Vanaf november 2010 ondersteunt Arla kleinschalige gezinsbedrijven in Brazilië bij hun duurzame sojateelt. De hoeveelheid soja die deze gezinsboeren telen, komt overeen met de helft van het sojaveevoer dat nodig is voor de melk die Arla gebruikt voor haar merkzuivel (Arla, Melkunie). Voor de andere helft werken we - in overleg met onze concerncollega's - aan een oplossing met gecertificeerde soja die duurzaam én niet-genetisch gemodificeerd is.

Arla Foods Nederland neemt vanaf november 2010 deel aan het Soy Producer Support Initiative (SOYPSI) voor duurzame soja. SOYPSI is een gezamelijk programma van Solidaridad, World Wildlife Fund for Nature en de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS).