ELKE KEUZE MAAKT EEN VERSCHIL

Bij Arla werken we elke dag aan het verbeteren van onze verpakkingen en het verminderen van voedselverspilling. De verbeteringen die we maken lijken klein, maar gezamenlijk kunnen deze individuele verbeteringen het verschil maken voor ons allemaal. Ga jij mee op onze duurzaamheidsreis? Lees hier meer over onze initiatieven.

DEEL VAN DE OPLOSSING

Arla Foods’ wereldwijde ambitie is dat de verpakkingen in 2030 voor 100% bestaan uit gerecycled plastic.  Ons doel is om in 2025 voor alle Arla Foods’ producten recyclebare verpakkingen te hebben en om in 2030 geen nieuw plastic meer in onze verpakking te gebruiken. Deze Arla Skyr beker is gemaakt van 100% gerecycled plastic en we hebben de plastic deksel verwijderd. Hiermee gebruiken we 20% minder plastic en besparen we 49% van de CO2 uitstoot¹. Daarnaast gebruiken we natuurlijk geen nieuw plastic meer voor onze Arla Skyr-bekers. Wij geloven dat elke stap telt en dat elke keuze een verschil maakt. Kom hier meer te weten over Arla’s duurzaamheidsreis.

 

DEEL VAN DE OPLOSSING

ARLA SKYR REDUCTIE INITIATIEVEN

Kleinere beker, evenveel Skyr

We hebben onze Arla Skyr bekers kleiner gemaakt. Tegelijkertijd zit er evenveel Skyr in als in de vorige, grotere beker. De kleinere beker zorgt ervoor dat wij 17% plastic per beker besparen. Dat is in totaal meer dan 5 ton plastic per jaar.

Doei plastic deksel, hallo plastic besparing

We hebben de plastic deksels verwijderd van onze Arla Skyr bekers om plastic te verminderen. Het is een kleine verandering met een enorme impact. Met het verwijderen van de plastic deksel besparen we 20% plastic per beker, dit is in totaal +30 ton plastic in 2022 ².
Hier zijn een paar tips om jouw Arla Skyr zo lang mogelijk fris te houden en voedselverspilling te voorkomen:

  • Haal de folie bij het openen er niet helemaal af. Dit zorgt ervoor dat de folie weer grotendeels gesloten kan worden.
  • Bewaar je beker achterin de koelkast waar de temperatuur het meest constant is.
  • Zorg ervoor dat je altijd een schone lepel gebruikt als je de Skyr uit de beker schept.

Indien een volledig afsluitbare deksel onmisbaar is, hebben wij een herbruikbaar deksel. Als je deze graag ontvangt kan je het formulier invullen met je adres. Er zijn een beperkt aantal deksels verkrijgbaar.

BEKER VAN 100 % GERECYCLED PLASTIC

De Arla Skyr beker is nu gemaakt van 100% gerecycled plastic ³. 

Hiermee vermijden we het gebruik van nieuw plastic en dat is een stap in de goede richting. Dit geeft een totale besparing van nieuw plastic in 2022 van meer dan 100 ton⁴.  

KIJK, RUIK, PROEF
KIJK, RUIK, PROEF

Met de toevoeging van het label 'ten minste houdbaar tot' moedigen we je aan om te kijken, ruiken en proeven. Onze producten zijn vaak nog goed na de houdbaarheidsdatum. Als het er normaal uitziet, lekker ruikt en nog steeds zijn normale smaak heeft, is het hoogstwaarschijnlijk nog goed om van te kunnen genieten. Zo kunnen we allemaal stap voor stap voedselverspilling voorkomen en tegen gaan.

GEBRUIK JE RESTJES
GEBRUIK JE RESTJES

Gebruik je overgebleven Skyr in een smoothie om textuur en smaak toe te voegen. Probeer het bijvoorbeeld met verse of bevroren bessen, groente of gebruik het bij een verse ontbijt muffin. De mogelijkheden om overgebleven Skyr te gebruiken zijn oneindig. 

Ontdek hier het aanbod aan recepten
HELP JE MEE TE RECYCLEN?
HELP JE MEE TE RECYCLEN?

Je kunt helpen recyclen door de verpakking te scheiden. Als je klaar bent, scheid je de papieren wikkel en de plastic folie van de beker. Alles moet apart worden weggegooid voor de beste recyclebare resultaten.

Veelgestelde vragen over de verpakking

¹ Vergeleken met de vorige verpakking.
² Vergeleken met eerdere verpakkingen, gebaseerd op totale forecast voor alle 7 Arla Skyr NL 450g producten.
³ Beker is zonder papieren wikkel (gemaakt van 80 % gerecycled karton) en zonder dekselfolie (gemaakt van PET-plastic)
⁴ Gebaseerd op totale verkoopprognose voor alle Arla Skyr Nederland, 7 Skyr-producten.