Onze verpakking

Bij Arla werken we continu aan het verduurzamen van onze verpakkingen en het verminderen van onze CO2 uitstoot. We gebruiken zo veel mogelijk recyclebare materialen en hernieuwbaar plastic.

Een duurzame verpakking, wat betekent dat? 

We streven ernaar onze verpakking zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom zijn bijna al onze verpakkingen gemaakt van ongebleekt bruin karton. Voor kefir en lang houdbare melk is dit nog niet mogelijk. Ongebleekt karton is beter voor het milieu dan de ‘traditionele’ drankenkarton. De uitstoot van CO2 is sinds 2018 aanzienlijk verminderd doordat het board niet wordt gebleekt met vervuilende chemicaliën. Aan de binnenkant van onze verpakking zit nog wel een plastic laagje om ervoor te zorgen dat het pak niet gaat lekken. Ook gebruiken we een plastic dop voor het gebruiksgemak.

Wel recyclebaar niet composteerbaar 

Door het gebruik van plastic is onze verpakking niet composteerbaar. Maar weet je dat onze verpakkingen wel recyclebaar zijn? Er worden allerlei nieuwe dingen van gemaakt. Het plastic wordt onder andere gebruikt om voederbakjes voor vogels van te maken. En het papier krijgt ook een tweede leven, als krant of als toiletpapier bijvoorbeeld. 

Kijk hier voor meer informatie over het weggooien van onze verpakkingen. 

Minder stikstof? Meer impact!

Minder stikstof? Meer impact!