Arla Foods en SVH ontwikkelen samen e-learning voor hotellerie: SVH Ontbijtkok 

22 maart 2021 - Arla Foods en SVH hebben in samenwerking een splinternieuwe e-learning op maat ontwikkeld, speciaal voor de ontbijtkok van Nederland. Deze e-learning is specifiek op de hotellerie gericht, en is onderdeel van het foodservice ontbijtconcept van Arla Foods. Op deze inventieve manier wil Arla Foods van waarde zijn voor hotels en partners waar zij mee samenwerkt. Voor SVH betekent deze introductie een verdere invulling van opleidingen voor nieuwe rollen die de afgelopen jaren zijn ontstaan in de horeca. De ontbijtkok is een relatief nieuwe functie waar nog geen opleidingspakket voor was ontwikkeld.   

Met ontbijtkok klaar voor toekomst 
Jacky Wessels, accountmanager Arla Pro: “We willen hotels graag helpen met het presenteren van een eigentijds, winstgevend en gezond ontbijtconcept. Steeds meer mensen ontbijten onderweg en buitenshuis. Daarnaast speelt er veel binnen foodservice. Naast de impact van Covid-19 hebben we ook te maken met een krappe arbeidsmarkt. We zien wat er in de markt gebeurt, en spelen hierop in door het aanbieden van deze tool. Vanaf nu kunnen onze klanten hun personeel opleiden met een training op maat, en daar wordt super enthousiast op gereageerd.”

Interactieve leeromgeving  
Arla Foods maakt voor de ontbijtkok-e-learning gebruik van de online leeromgeving Horecatalent van SVH. Deze interactieve omgeving is compleet gepersonaliseerd en bevat magazines met product- en instructiefilms evenals theorie- en praktijkopdrachten. Hiermee leert de medewerker snel en eenvoudig over onder andere ontbijtbereidingen, hygiëne, veiligheid en duurzaamheid. Het platform van Arla Foods is beschikbaar voor pc, laptop, tablet en smartphone en biedt werkgevers de mogelijkheid om de voortgang van de medewerker bij te houden en een eigen leerprogramma samen te stellen. 

SVH Ontbijtkok  
Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Deze vorm van samenwerking tussen twee toeleveranciers van de horeca, is erg krachtig. Beide partijen zien de ontwikkelingen van binnenuit en kunnen een goed antwoord geven op de vragen vanuit de hotellerie. De rol van ontbijtkok is relatief nieuw, maar is snel onmisbaar geworden. In veel hotels maakt het ontbijt als inkomstenbron een groot deel uit van de F&B-omzet. Dat er een professional aan het hoofd moet staan, is dan wel evident. Als ontbijtkok ben je een echte professional in de keuken op het gebied van serveergereed maken, menu-engineering, voedingsleer en ontbijtbereidingen. Arla Foods biedt haar connecties met deze nieuwe training tot ontbijtkok een unieke kans om medewerkers te trainen op het gebied van productkennis, gastvrijheid en vakbekwaamheid.” 

Inhoud 
De e-learning helpt horecapersoneel hun vakbekwaamheid te vergroten met de thema’s:  

  • Werken als ontbijtkok  
  • Bereidingstechnieken  
  • Warenkennis  
  • Drankenkennis  

Het doel van de complete e-learning is huidige en nieuwe medewerkers in de hotellerie aan de hand van deze thema’s stap voor stap leren hoe zij in de toekomst een winstgevende ontbijthoek bereiden, serveren en presenteren voor het hotel waar ze werken. Voor een optimale leerbeleving zijn de instructiefilms bij de e-learning opgenomen in samenwerking met praktijkonderwijs instructeurs van Hotelschool The Hague.

Branche-erkend  
SVH wil de rol van ontbijtkok formeel maken met een branche-erkend diploma. “Na afronding van het arbeidsmarktonderzoek dat SVH op dit moment uitvoert, pakken wij de ontwikkeling op en kan het lesprogramma van Arla voor de ontbijtkok in de loop van 2021 worden afgesloten met een branche-erkend diploma SVH ontbijtkok.”, aldus Ricardo Eshuis.