Arla Foods introduceert plantaardige producten in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk

De afgelopen jaren heeft de verkoop van plantaardige dranken in Europa een enorme vlucht genomen. En deze groeitrend lijkt door te zetten. Met de expertise van Arla op het gebied van voedselontwikkeling is het een logische stap dat Arla vanaf het begin van de zomer in 2020 onder de naam JÖRD een eigen merk voor plantaardige producten lanceert. De nieuwe producten worden in Denemarken geïntroduceerd.

 

Vanaf het begin van de zomer brengt Arla drie biologische plantaardige dranken onder het nieuwe merk JÖRD op de Deense markt. In het najaar zullen deze producten vervolgens in het Verenigd Koninkrijk worden gelanceerd en in 2021 in Zweden. Hier is voor gekozen omdat de vraag naar plantaardige producten in deze markten snel groeit. Arla kijkt naar mogelijkheden JÖRD ook in andere markten te introduceren. 

 

Zuivel en planten gaan hand in hand

Als één van de grootste coöperaties van melkveehouders wereldwijd, zal melk zal centraal blijven staan ​​in Arla's activiteiten en het belangrijkste ingrediënt blijven in de overgrote meerderheid van de producten. Plantaardige producten grenzen echter nauw aan het bestaande productportfolio van het bedrijf. Als categorieleider op de Europese kernmarkten, is het vanzelfsprekend dat Arla deze categorie betreedt en bijdraagt ​​aan de ontwikkeling ervan met nieuwe producten en smaken. Arla heeft de ambitie om de komende jaren een belangrijke speler te worden in dit segment.

 

Voor verdere informatie kijk op https://www.arla.com/company/news-and-press/2020/pressrelease/arla-introduces-new-brand-and-plant-based-products/