Aardbeiencheesecake

Aardbeiencheesecake

1 u
Deze prachtige aardbeiencheesecake is eenvoudig, licht en heerlijk fris. Met een zachte, gladde aardbeienroomkaasvulling bovenop een knapperige bodem is deze heerlijk decadente cheesecake het perfecte dessert voor elke gelegenheid. En je hoeft hem niet eens te bakken! Geniet van deze dromerige aardbeiencheesecake die garant staat voor een ware smaakexplosie.

Bereidingswijze

  • Klem een stuk bakpapier stevig vast tussen de ring en de bodem van een springvorm (ca. 22 cm in diameter).
  • Meng de boter en gemalen koekjes goed door elkaar en doe het mengsel in de bakvorm.
  • Druk goed aan zodat je een egale bodem hebt.
  • Week de gelatineblaadjes ca. 5 minuten in koud water.
  • Bestrooi de aardbeien met suiker.
  • Meng de roomkaas met ca. 50 ml volvette room tot een zacht geheel en klop de rest van de volvette room tot een luchtig schuim.
  • Spatel de aardbeien, roomkaas en slagroom door elkaar.
  • Haal de gelatineblaadjes uit het water (je hoeft ze niet te drogen).
  • Smelt ze in een kom in een waterbad.
  • Koel de gelatineblaadjes met citroensap, giet ze door een zeef en roer ze door het aardbeienmengsel.
  • Verdeel de aardbeienroomkaas over de koekjesbodem, dek de cheesecake af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast tot hij opgesteven is.
  • Haal de cheesecake uit de springvorm, leg hem op een bord en versier met aardbeien.
Eet smakelijk!
Tips

De intensiteit van de smaak is essentieel voor deze aardbeiencheesecake. Gebruik voor het beste resultaat rijpe aardbeien. Zo krijg je een zoetere en fruitigere smaak. Als het geen aardbeienseizoen is, kun je ook bevroren aardbeien gebruiken, maar vergeet niet om rekening te houden met de extra vloeistof.

Tips

De roomkaas is de sleutel tot een romige, gladde vulling. Haal hem ongeveer een uur voor het maken van de vulling uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur is. Hierdoor mengt de roomkaas beter met de andere ingrediënten en krijg je geen klonten in de cheesecake. Een andere manier om klonten te voorkomen is de room te zeven.

Tips

Om te controleren of de aardbeiencheesecake voldoende opgesteven is, kijk je of de bovenkant glanst en stevig aanvoelt. Als de cheescake nog steeds wiebelig is, laat hem dan langer in de koelkast staan of zet hem ongeveer 30 minuten in de vriezer voordat je hem aansnijdt. Vries de cheescake niet langer in, want anders verliest hij zijn romige textuur.

Vragen over aardbeiencheesecake

Bestaat er iets lekkerders dan een cheesecake met aardbeien? Dit verrukkelijke dessert is erg makkelijk te maken en je hebt er maar een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig. Hieronder lees je alles wat je moet weten over cheesecake en hoe je deze goddelijke en zoete lekkernij maakt.

Wat is een cheesecake met aardbeien?
Een ‘no-bake’ aardbeiencheesecake is een zoet dessert met een dikke, romige laag die meestal gemaakt is van roomkaas, suiker, volvette room en gelatine, barstensvol aardbeiensmaak. De vulling komt bovenop een bodemlaag die meestal bestaat uit koekjes of biscuits. De aardbeien zijn de ster van de show en geven de zoete, romige roomkaas een frisse, sappige consistentie.
Hoe maak je een aardbeiencheesecake?
Om deze heerlijk fruitige aardbeiencheesecake te maken, begin je met de koekjesbodem. Druk hiervoor het koekjes- en botermengsel stevig aan in de springvorm. Meng vervolgens de ingrediënten voor de aardbeienroomkaasvulling. Vergeet niet de gelatineblaadjes te weken en te smelten voordat je er citroensap bij doet en het mengsel voorzichtig door de roomkaasvulling spatelt. Verdeel de aardbeienroomkaas over de koekjesbodem, dek de cheesecake af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast. Neem voor het serveren de cheesecake uit de springvorm en versier hem met in vieren gesneden verse aardbeien.
Kun je aardbeiencheesecake invriezen?
Jazeker, je kunt aardbeiencheesecake in zijn geheel of in stukken gesneden invriezen. Het enige wat je nodig hebt, is huishoudfolie en aluminiumfolie. Wikkel elk stuk cheesecake strak in huishoudfolie. Als je de hele taart invriest, leg hem dan op een schaal voordat je hem in huishoudfolie wikkelt. Zodra alles bedekt is met huishoudfolie, wikkel je de taart strak in aluminiumfolie en vries je hem 1-2 maanden in.
Kun je cheesecake van tevoren maken?
Wil je weten wat het beste is aan aardbeiencheesecake? Je kunt hem van tevoren maken, zodat je tijd kunt besparen. Je kunt de cheesecake tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er alleen voor dat je hem afdekt voordat je hem in de koelkast zet. Of maak de cheesecake weken van tevoren en vries hem in als volledige taart of in stukken. Als je van een stukje heerlijke aardbeiencheesecake wilt genieten, laat je de hele cheesecake of een paar afzonderlijke stukken een nacht in de koelkast ontdooien.

Ingrediënten

Biscuitbodem
Gesmolten boter
100 g
Zoete haver koekjes fijngemalen
200 g
Aardbeienroomkaasvulling
Gelatineblaadje
3
Verse aardbeien in blokjes gesneden
400 g
Suiker (ca. 1 dl)
85 g
Roomkaas, naturel
200 g
Volvette room
300 ml
Versgeperst citroensap
50 ml
Garnering
Verse aardbeien in vieren gesneden
100 g

Een zoete, prachtige aardbeiencheesecake

Deze zoete en romige kaastaart met aardbeiensmaak zal al snel een van je favoriete desserts worden. Hij is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook geweldig uit en is onweerstaanbaar voor iedere zoetekauw. Deze cheesecake is even makkelijk als mooi, dus hoef je je geen zorgen te maken voor een ingewikkeld recept. Je hebt niet meer dan dit recept en een paar eenvoudige ingrediënten nodig om snel van dit overheerlijke frisse dessert te kunnen genieten.

Cheesecake met een verse aardbeienvulling

Heb je het perfecte dessert nodig voor een speciale gelegenheid? Verse aardbeien vallen op elke desserttafel meteen op, dus is deze romige zelfgemaakte cheesecake gemaakt met verse aardbeien precies

wat je zoekt. Dit gebak is waar dessertdromen van gemaakt zijn: een rijke, smaakvolle cheesecake barstensvol felrode, zoete, sappige aardbeien. Dankzij de gladde, romige textuur van de roomkaas en het knapperige van de koekjesbodem is elke hap die je neemt echt hemels. Je zult geen weerstand kunnen bieden aan nog een stuk.

Een makkelijke aardbeiencheesecake die je niet hoeft te bakken

Ons recept voor een heerlijke aardbeiencheesecake is erg eenvoudig, maar wat nog belangrijker is: er komt geen bakken aan te pas. Dit is dus het perfecte recept als je nog niet eerder een cheesecake hebt gemaakt of als je houdt van een dessert dat je gewoon opzij kunt zetten tot je klaar bent om ervan te genieten. In tegenstelling tot een gebakken cheesecake bevat deze versie geen eieren en moet hij afkoelen in de koelkast om de roomkaasvulling te laten opstijven. De textuur van deze aardbeiencheesecake is zachter dan die van een gebakken cheesecake en bijna mousse-achtig, waardoor hij lichter is en perfect past bij de smaak van verse aardbeien.

Geniet van de combinatie van zachte roomkaas en verse bessen

De klassieke combinatie van aardbeien en roomkaas zorgt voor een overheerlijk, smaakvol dessert. De fruitige, zoete aardbeien gemengd met de scherpe, zurige, zachte roomkaas geven de cheesecake een delicate, verfrissende smaak. Je zult deze elegante aardbeiencheesecake barstensvol verse bessen niet kunnen weerstaan. Als je dol bent op deze cheesecake met aardbeien, probeer dan ook eens onze vanillecheesecake versierd met vers fruit en bessen, een andere heerlijke cheesecake die niet in de oven hoeft. Op zoek naar meer zachte en romige desserts? ontdek hier ons recept voor crème brûlée of pavlova.

Gebruik je favoriete bessen en experimenteer met smaken

Aardbeiencheesecake is het perfecte dessert waar je het hele jaar door van kunt genieten – en eigenlijk geldt dat voor alle cheesecakes. Als het geen aardbeienseizoen is of je hebt er geen in huis, experimenteer dan met andere smaken en andere bessen. Voeg bosbessen toe aan de roomkaasvulling in plaats van aardbei en misschien een beetje vanille voor wat extra zoetheid. Pureer de bosbessen voordat je ze in de vulling doet om de smaak en mooie kleur optimaal te benutten. Iedereen zal dol zijn op deze hemelse lekkernij.

Je kunt ook andere smaakcombinaties proberen en de aardbeien vervangen door een exotische vrucht zoals mango of ananas. Zorg er alleen voor dat je niet te veel vloeistof in de vulling krijgt, of gebruik wat meer gelatine om ervoor te zorgen dat de vulling goed opstijft.