Ananassmoothie

Ananassmoothie

5 min.
Geniet van een romige smoothie met smaken van sinaasappel, ananas en vanille. Het is een verfrissende en smaakvolle optie voor ontbijt of snack, die de tropische zoetheid van ananas combineert met de romige smaken van haverdrink en haverproduct vanille en de zuurheid van sinaasappelsap.
https://www.arla.nl/recepten/ananassmoothie/

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten. Schenk in een glas en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

Als je verse ananas gebruikt in plaats van ingeblikte, kies dan een rijpe om de beste balans van zoetheid en zuurheid te krijgen. Zoek naar ananassen met groene, fris uitziende bladeren. De kleur van de schil geeft niet altijd de rijpheid aan, maar controleer de basis van de ananas, omdat dit het laatste deel is dat rijpt. Een licht oranje of gele kleur aan de basis suggereert dat de ananas door en door rijp is. Het moet ook een beetje meegeven als je het zachtjes indrukt.

Tips

Je kunt ook bevroren ananas gebruiken. Bevroren ananas wordt geplukt op het toppunt van rijpheid en vervolgens bevroren om zijn zoetheid te behouden. Bevroren helpt het om je smoothie dikker te maken en verfrissend koud zonder ijs toe te voegen, zodat je de intense smaak behoudt. Je moet mogelijk meer haverdrink of sinaasappelsap toevoegen, aangezien bevroren fruit de smoothie dikker kan maken. Begin met de aanbevolen hoeveelheden en voeg indien nodig meer toe.

Ingrediënten

Geplette ananas
200
Arla JÖRĐ Haverdrink Naturel
100 ml
Arla JÖRĐ Haverproduct Naturel
100 ml
Geconcentreerd sinaasappelsap
1 el

Heerlijke ananassmoothie met haverdrink en haverproduct

Wanneer je zin hebt in iets zoets en verfrissends, is ons eenvoudige recept voor ananassmoothie precies wat je nodig hebt. Dankzij de zoete geplette ananas heeft het een exotische, zomerse smaak die perfect past bij het haverproduct. Gemengd met haverdrink en haverproduct krijgt het een heerlijk schuimige textuur die je gewoon moet proberen. Ideaal voor een zoete ochtend, een frisse toevoeging aan de brunchtafel of als een verfrissende, drinkbare snack, onze ananassmoothie heeft een beetje van alles.

Wil je andere exotische smoothies proberen? Probeer dan onze ananas-mangosmoothie, mango-banaansmoothie, of ananas-banaansmoothie.

Geef het kleur en smaak met sinaasappelsap

Sinaasappelsap voegt een levendige, intense citrusuitbarsting toe aan de ananassmoothie, waardoor de zoete en frisse smaak wordt versterkt. Het brengt een geconcentreerde zoetheid en een scherpe zuurheid, perfect geschikt voor ananas en haverproduct. Bovendien geeft het de smoothie niet alleen een heerlijke smaak, maar draagt het ook bij aan een mooie, zonnige tint, waardoor je meteen een slok wilt nemen.

Experimenteer met een ananas-gembersmoothie

De milde smaken van ananas, sinaasappel en vanille zijn delicaat en heerlijk, maar je kunt een beetje pit toevoegen als je daar zin in hebt. Gebruik verse gember, beginnend met 1-2 cm, en voeg meer toe afhankelijk van je voorkeur. Je krijgt een scherpe, licht kruidige kick in je ananassmoothie, die de exotische smaak heerlijk aanvult.

Om de gembersmaak te complementeren, overweeg dan om een beetje verse kurkuma toe te voegen. Het geeft een prachtige, helderoranje kleur en een zoete, doch aardse smaak. Gember en kurkuma zijn een klassieke combinatie bekend om hun aanvullende smaken, wat het een must-try maakt in deze smoothie.