Avocadosalade

Avocadosalade

30 min.
Een salade met avocado en een zure citroendressing past goed bij bijna alles van de grill of barbecue.

Bereidingswijze

  • Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in stukjes. Halveer de tomaten. Spoel de linzen af en laat uitlekken.
  • Meng de avocado, tomaat, citroensap, zout en peper. Spatel de linzen er voorzichtig door.
  • Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Schik de gemengde salade en het linzenmengsel op een groot bord of in serveerglazen.
  • Besprenkel met de saus of serveer erbij.
Eet smakelijk!

Vragen over avocadosalade

Hoe houd je avocado's vers in een salade?
Verkleuring is onvermijdelijk bij avocado's, dus de beste manier om ze zo vers mogelijk te houden, is door het fruit te bereiden vlak voordat je ze gaat eten. Eenmaal gesneden, beginnen ze na vier uur bruin te worden in de koelkast.
Wat is de beste manier om avocado te bereiden?
Een eenvoudige manier om avocado te bereiden is om het fruit doormidden te snijden, 360 graden te draaien, zodat de schil in twee gelijke helften wordt gescheiden en vervolgens de twee helften uit elkaar te trekken. Gebruik een theelepel om de pit te verwijderen voordat je het vruchtvlees er met een lepel uitschept. Leg de helften met de platte kant naar beneden op een snijplank en snijd ze naar wens in plakjes.
Wat past goed bij avocado?
De vette, boterachtige smaak van avocado past heerlijk bij scherpere smaken zoals citrus, chilipeper of ui. Het is ook een geweldige aanvulling op knapperige, verse zeevruchten of aan de zoetere kant van het palet, vers in blokjes gesneden, sappige mango.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 20,2 gram vezels
eiwit 8,6 gram eiwit
koolhydraten 19,2 gram koolhydraten
vet 50,1 gram vet

Ingrediënten

Salade
Avocado's
2
Kerstomaatjes
250 g
Gekookte groene linzen
400 g
Citroen
sap van ½
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Gemengde sla
60 g
Citroensaus
Zure room 12%
150 ml
Geperst knoflookteentje
1
Geraspte citroenschil, onbespoten
½
Gehakte verse peterselie
2 el
Zout naar smaak

De perfecte zomer- en picknicksalade

Avocadosalades zijn een zomerklassieker, waarbij de knapperige saladeblaadjes en de boterachtige zachtheid van de avocado goed bij elkaar passen in een perfect op elkaar afgestemde combinatie. Of de avocado stevig of zacht moet zijn zodat hij bijna smelt in je mond is echt een kwestie van smaak, maar hoe dan ook zullen producten van hoge kwaliteit een groot verschil maken.

Ideeën om te variëren: Mexicaanse avocadosalade

Avocado's zijn een klassiek onderdeel van de Mexicaanse keuken en een manier om deze salade te veranderen is door guacamole te maken in plaats van het fruit in zijn geheel te serveren. Pureer de avocado met het limoensap en kleine plakjes rode ui met zout naar smaak. Heerlijk!

Wat serveer je bij avocadosalade?

Of je nu de voorkeur geeft aan verse tortillachips, geroosterd rustiek brood of eiwitten zoals gegrilde zalm en biefstuk, deze salade is een veelzijdige en smakelijke basis die kan worden gecombineerd met bijna elk ingrediënt dat je maar kunt bedenken.

Avocadosalade bewaren

Zoals voor elke salade geldt, raden we aan om je avocadosalade vers te maken en te serveren om de knapperigheid en textuur van de saladebladeren te behouden, om nog maar te zwijgen van de kleur en smaak van de avocado zelf. Als je het eerder wilt bereiden, wacht dan tot het serveren voordat je de dressing toevoegt, zodat de slablaadjes niet drassig worden. Restjes kunnen een dag in een luchtdichte bak in de koelkast worden bewaard voordat de salade zijn veerkracht begint te verliezen.