Bonen uit de oven met cottagecheese met truffelsmaak
  • Arla
  • Recepten
  • Bonen uit de oven met cottagecheese met truffelsmaak

Bonen uit de oven met cottagecheese met truffelsmaak

45 min.
​​​Bonen uit de oven met tomaten krijgen een zoete en intense smaak wanneer ze in de oven worden gebakken. Geserveerd met cottagecheese, op smaak gebracht met truffelolie en basilicum. ​​

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de tomaten doormidden.
  • Spoel de bonen af en laat ze drogen. Doe ze in een ovenschaal. Leg de tomaten erop met de platte kant naar boven.
  • Strooi er zout, peper, gehakte knoflook en peterselie over. Besprenkel met de boter en koolzaadolie. Bak 30 minuten in de oven.
  • Meng de cottagecheese met olie en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bonen warm met de truffeltopping.
Eet smakelijk!

Bonen uit de oven met cottagecheese met truffelsmaak

Hoe voorkom je dat bonen uit de oven papperig worden?
Een oorzaak van papperige bonen kan het merk zijn, dus probeer eens een ander merk als je vindt dat ze geen geweldige textuur hebben. Spoel de bonen goed af en laat ze goed uitlekken voor het koken, want overtollig vocht maakt bonen ook papperiger.
Moeten de bonen worden afgedekt tijdens het bakken in de oven?
Deze bonen hoeven niet afgedekt te worden – de olie, het vocht uit de tomaten en de relatief korte baktijd moeten voorkomen dat ze uitdrogen.
Hoe weet je wanneer bonen uit de oven gaar zijn?
Er is geen vaste regel voor wanneer de bonen klaar zijn (ze kunnen immers ook ongebakken worden gegeten), maar 30 minuten op de aanbevolen ovenstand zou meer dan genoeg moeten zijn om ze op te warmen, een aangename textuur te geven en de tomaten en knoflook te garen.

Ingrediënten

Bonen uit de oven
Zwarte bonen
400 g
Kerstomaatjes
250 g
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Knoflookteentjes, fijngehakt
2
Gehakte verse peterselie
2 el
Boter en koolzaadolie
3 el
Truffeltopping
Cottagecheese
250 g
Truffelolie
2 el
Gehakte verse basilicum
9 g
Zout en peper naar smaak

Geïnspireerd door Mexico – met een luxueuze twist

Ben je geen fan van witte bonen in tomatensaus of ben je op zoek naar een andere manier om je Engelse ontbijt een andere draai te geven? Zwarte bonen zijn een gebruikelijk onderdeel van het Mexicaanse (en andere Latijns-Amerikaanse) ontbijt dat vervolgens een hoofdbestanddeel werd van brunches over de hele wereld. Terwijl de meer traditionele aanpak bestaat uit het op smaak brengen met chili, wordt in dit recept met truffel gearomatiseerde cottagecheese gebruikt om wat extra luxe toe te voegen.

Geef je bonen nog meer pit!

Wil je wat meer pit toevoegen aan je zwarte bonen? Dat is heel eenvoudig! Neem een jalapeñopeper (zonder pitjes als je het niet té scherp wilt), hak deze fijn en voeg samen met wat limoensap toe aan de bonen voordat je ze in de oven bakt.

Maak een compleet Mexicaans ontbijt

Deze geroosterde zwarte bonen zijn de basiscomponenten van verschillende Mexicaanse ontbijtgerechten. Doe er een laagje tortilla's in voordat je de bonen roostert, doe er dan een gebakken ei bovenop en je hebt basis huevos rancheros. Je kunt ook een ui bakken samen met roerei en stukjes tortilla. Voeg het geheel vervolgens toe aan het mengsel van zwarte bonen en kaas om chilaquiles te maken.