Broodjes met kefir en pompoenpitten

Broodjes met kefir en pompoenpitten

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

Soortgelijke recepten

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 250 ml Arla biologische kefir naturel
  • 10 g gist
  • 100 g volkorenmeel
  • 500 g tarwemeel
  • 2 theel. zout
  • 50 g pompoenpitjes

Voor de garnering

  • grof gehakte pompoenpitjes

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 °C. Roer water, kefir, gist, bloem en zout samen in een mengkom. Kneed het deeg op de hoogste snelheid voor ongeveer 5 minuten tot het deeg een bol vormt en elastisch is geworden. Voeg de pompoenpitten toe en kneed het deeg op de laagste snelheid totdat de pitten gelijkmatig verdeeld zijn. Plaats het deeg in een ingevette kom en leg deze een nacht afgedekt in de koelkast. Strooi wat bloem op de keukentafel en plaats het vochtige deeg hier op. Snijd het deeg in 12 stukken en bestrooi met grof gehakte pompoenpitten. Verdeel de broodjes op twee platen bakpapier en plaats ze in de oven voor 15 minuten. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Print