Cakepops

Cakepops

1 u
Deze mooie kleine cakepops nodigen het hele gezin uit om hun fantasie en creativiteit de vrije loop te laten in de keuken; om later te genieten van het zoete en smakelijke resultaat. Gelukkig zijn ze met ons eenvoudige recept eenvoudig te maken. Door verkruimelde chocoladetaart te combineren met een verse roomkaasglazuur kun je cakeballen maken die prachtig versierd kunnen worden nadat ze zijn bedekt met donkere en witte chocolade. Ze zijn heerlijk knapperig aan de buitenkant van de chocoladecoating en onweerstaanbaar zacht en chocoladezoet aan de binnenkant.
https://www.arla.nl/recepten/cakepops/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C (gewone oven).
  • Klop de boter en de suiker tot een kruimelige massa. Klop de eieren er één voor één door tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Meng bloem, cacao, bakpoeder en vanillesuiker in een andere kom. Spatel dit (gestrooid door een zeef), om en om met de yoghurt en de chocolademelk, door het botermengsel.
  • Bekleed een bakvorm (ca. 3x21x25 cm) met bakpapier en verdeel het beslag erin. Bak de cake ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Haal de cake met het bakpapier uit de vorm. Laat afkoelen op een bakplaat.
  • Maak in een grote kom hetroomkaasglazuur. Klop poedersuiker, roomkaas en boter door elkaar. Breek de cake in kleinere stukjes en kneed ze geleidelijk door het roomkaasglazuur tot een gladde massa. Verdeel het deeg in 20 stukken en vorm ze tot balletjes (ongeveer 4 cm in diameter). Steek een rietje in elk balletje en leg ze ongeveer 30 minuten op een dienblad in de vriezer.
Laagje
  • Bestrijk de helft van de bevroren chocoladeballetjes met gesmolten witte chocolade. Versier ze – laat je fantasie de vrije loop. Bestrijk de rest van de bevroren chocoladeballetjes met gesmolten pure chocolade en versier. Zet de versierde cakepops in hoge glazen zodat ze niet omvallen.
Eet smakelijk!
Tips

Om een cakepop te maken die niet van zijn stokje valt, moet je niet te veel glazuur gebruiken. We bedoelen daarmee dat het een goed idee is om het beetje bij beetje in de verkruimelde chocoladetaart te verwerken om te voorkomen dat het deeg te nat wordt. Je moet streven naar een kleiachtige consistentie zonder zichtbare glazuurstrepen.

Tips

Gebruik voor de stokjes stevige rietjes (bijvoorbeeld herbruikbare metalen rietjes of dikke papieren rietjes), lollystokjes of spiesjes. Alles werkt goed en wat voor jou de beste optie is, hangt af van wat voor soort look je wilt en voor welke maat je gaat maken.

Vragen over cakepops

Het maken van smakelijke en decoratieve desserts of zoete lekkernijen is snel en eenvoudig met ons eenvoudige recept voor cakepops. Om meer te weten te komen over deze leuke traktatie, lees je hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is een cakepop?
Een cakepop is een soort cake die is gemaakt om eruit te zien als een lolly. Het niet-gebakken deeg, dat wordt gemaakt door elk type cakekruimels met glazuur te mengen, wordt in kleine balletjes gerold en op stevige rietjes geplaatst. Ze zijn meestal bedekt met getempereerde chocolade en versierd met leuke dingen als noten, gevriesdroogde bessen, kleurrijke hagelslag, eetbare glitters, enzovoort.
Hoe maak je een cakepop?
Een cake helemaal opnieuw laten knallen is niet al te moeilijk en het is ook nog best leuk om te doen. Begin met het bakken van de chocoladetaart waarvan je ze gaat maken. Terwijl deze afkoelt, maak je het glazuur door de poedersuiker, roomkaas en boter te combineren. Verkruimel de cake in het glazuur en kneed het tot het een gladde, gelijkmatige textuur heeft. Rol het deeg in 20 ballen, steek deze op de stokjes en vries ze ongeveer 30 minuten in. Als ze voldoende hard zijn geworden, bestrijk je ze met de gesmolten chocolade en versier je ze om leuke en mooie traktaties te maken.
Kun je cakepops invriezen?
Ja, maximaal 6 weken! Om je zelfgemaakte cakepops in te vriezen, wacht je tot de chocoladelaag volledig is uitgehard. Wikkel ze eerst in huishoudfolie en vervolgens in aluminiumfolie om ze niet uit te laten drogen. Dit kan gemakkelijker te doen zijn als je ze van de stokjes haalt. Leg ze in een luchtdichte bak om te voorkomen dat ze geplet worden door andere dingen in je vriezer. Om ze gedurende de nacht te ontdooien, pak je ze uit en leg je ze op keukenpapier in de koelkast. Zodra ze zijn ontdooid, leg je ze op het aanrecht en steek je de cakepopsticks erin zodra ze op kamertemperatuur zijn gekomen.
Hoe versier je een cakepop?
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De eenvoudigste manier om een cakepop te versieren, is door hem te bestrijken met of te dopen in gesmolten chocolade voordat je hem besprenkelt met opties als noten, gevriesdroogde bessen, eetbare glitters, hagelslag en gekonfijte bloemen. Andere leuke cakepopideeën zijn het maken van seizoensvarianten voor feestdagen zoals Halloween en Kerstmis. Maak ingetogen, elegante exemplaren in de kenmerkende kleuren van de feestdagen of gebruik zelfgemaakte fondant, marsepein of gesmolten snoep om ze te veranderen in kleurrijke rendieren, decoratieve kerstballen of gesneden pompoenen.
Kun je cakepops van tevoren maken?
Het is heel goed mogelijk om van tevoren cakepops te bereiden. Je kunt ze maximaal 7 dagen in de koelkast bewaren, dus je kunt ze gemakkelijk van tevoren maken of er meerdere dagen van genieten. Je kunt ze afzonderlijk inpakken in huishoudfolie of aluminiumfolie of ze in een luchtdichte bak doen. Dit laatste is misschien gemakkelijker zonder de cakepopsticks. Deze kun je er weer insteken als je de cakepops gaat serveren. Zorg ervoor dat je eventuele lagen cakepops van elkaar scheidt met keukenpapier.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 19,2 gram vezels
eiwit 73,2 gram eiwit
koolhydraten 731 gram koolhydraten
vet 253,2 gram vet

Ingrediënten

Cakepops
Zachte boter
125 g
Suiker
250 g
Eieren
2
Speciale tarwebloem
225 g
Cacaopoeder
3½ el
Bakpoeder
2 tl
Vanillesuiker
2 tl
Aangezuurde melk 1.5%
75 ml
Magere chocolademelk
125 ml
Poedersuiker
200 g
Roomkaas naturel
100 g
Zachte boter
50 g
Chocoladelaag
Gesmolten witte chocolade
100 g
Gesmolten pure chocolade, 55% cacao
100 g
Decoratie
Fijngehakte hazelnoten
Eetbare glitter
Zilveren suikerparels
Gevriesdroogde frambozen

Feestelijke chocoladecakepops

Cakepops, gemaakt om eruit te zien als veel te grote lolly's, zijn geweldige traktaties voor verjaardagsfeestjes of andere bijeenkomsten waar veel mensen komen. Omdat het uiterlijk van de cakepops oneindig kan verschillen, kun je ze voor elke gelegenheid gebruiken. Ze passen bij elk specifiek thema of sfeer en de traktaties zullen zeker indruk maken en verrukken.

Het concept van een eetbare bal op een stokje zorgt voor een leuke eetervaring en de combinatie van verkruimelde, intense chocoladetaart en een fluweelzachte roomkaasglazuur zorgt ervoor dat het ook een smakelijke en heerlijk vochtige is.

Gebruik je fantasie voor decoraties

Het versieren van cakepops is misschien wel het meest vermakelijke deel van het proces. Als de chocoladelaag nog niet is uitgehard, kun je ze bestrooien met onder andere fijngehakte noten, eetbare glitters, suikerparels en gevriesdroogde bessen.

Hoewel de verschillende opties je cakepops natuurlijk verschillende looks geven, kunnen de decoraties ook verschillende smaken en texturen bieden. Zo zijn noten een geweldige manier om knapperige en enigszins aardse texturen toe te voegen, terwijl gevriesdroogde bessen zowel zoetheid als een zuurtje bieden. Mix en match verschillende versieringen om mooie en smakelijke cakepops te maken die heerlijk zijn om te eten en naar te kijken.

Rol de perfecte vorm

Om je cakepops op grote lolly's te laten lijken, moet je het vochtige deeg in kleine, ronde balletjes draaien. Ons voorstel is om dit met de hand te doen. Hoewel dit een beetje een plakkerige klus kan zijn, is het ook een goede manier om jongere familieleden bij het proces te betrekken door ze een gemakkelijke taak te geven die tegelijkertijd erg leuk is.

Als je het deeg tot balletjes rolt, is het belangrijk om de ballen niet te groot te maken. We raden aan om een diameter tussen 3,5-4 cm aan te houden, omdat grotere te zwaar worden en van de rietjes kunnen glijden.

Hoe breng je een laagje aan om je cakepops?

De eenvoudigste manier om cakepops te bedekken, is door een borstel te gebruiken om ze te bedekken met gesmolten chocolade. Door ze op deze manier te bedekken krijg je een chocoladelaag die niet te dik is. Het kan echter resulteren in een enigszins ongelijk of streperig resultaat. Hoewel dit misschien niet merkbaar is met al je leuke decoraties, kun je de cakepops ook in de chocolade te dopen, waardoor ze een gladder oppervlak krijgen.

Dompel ze gewoon onder in de gesmolten chocolade zonder ze te veel te bewegen, omdat dit ervoor kan zorgen dat ze van hun stokjes vallen. Schud ze voorzichtig als je ze nog ondersteboven houdt om overtollige chocolade te verwijderen. Draai ze om en draai de stokjes tussen je vingers om de chocoladelaag te egaliseren.

Welke coatingmethode je ook kiest, zorg ervoor dat ze een glad oppervlak hebben en dat u ze ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur laat acclimatiseren voordat je ze gaat bedekken met chocolade. Anders kan de combinatie van de vrieskoude cakepops en de warme gesmolten chocolade ertoe leiden dat ze barsten.

Geef er je eigen draai aan met verschillende soorten cake

Omdat ze met vrijwel elke smaak kunnen worden gemaakt, hangt de beste cake voor cakepops vooral af van je eigen smaak. Hieronder hebben we een paar populaire opties voor verschillende smaken verzameld, maar we raden aan om te experimenteren met verschillende combinaties van cakes en glazuren om je favoriete smaken te ontdekken.

Gebruik taartresten

Restjes met chocoladesmaak, zoals brownies, met een intense cacaosmaak, zijn een klassieke keuze en je kunt er heerlijk vochtige brownie-cakepops van maken. Gebruik overgebleven zelfgemaakte brownies om heerlijk rijke cakepops te maken die zowel volwassenen als kinderen zullen verrassen.

Probeer voor een lichtere optie een recept voor zoete vanillecakepops of gebruik een verse paascake met citroensmaak. Deze variëteiten zijn perfect om te bedekken met zoete witte chocolade of decoratieve roze chocolade.

Je kunt ook een worteltaart gebruiken, een van de vochtigste en meest geliefde taarten. Omdat deze meestal wordt geserveerd met een roomkaasglazuur, is deze taart perfect te combineren met ons recept met heerlijke, fluweelzachte roomkaasglazuur.

Glazuur voor cakepops

Houd je meer van een rijke botercrèmeglazuur dan de verse roomkaas die we in ons recept gebruiken? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Je kunt het geheel een extra twist geven door de lichte roomkaas of botercrèmeglazuur te kleuren met een beetje kleurstof. Dit voegt een vleugje kleur toe wanneer je erin bijt en het zal natuurlijk meer opvallen in cakepops die zijn gemaakt met lichtgekleurde cakes.