Chia pudding met skyr vanille

Chia pudding met skyr vanille

Deze romige chia vanillepudding op basis van skyr met knapperige amandelen en veel fruit is een heerlijke traktatie om je dag mee op te vrolijken. Het is een andere en decoratieve manier om chia met vanille te serveren die het goed doet bij zowel een gewoon ontbijt als een chique brunch, of als een heerlijk alledaags dessert.
https://www.arla.nl/recepten/chia-pudding-met-skyr-vanille/

Bereidingswijze

  • Roer melk, skyr, chiazaadjes en limoensap goed door elkaar, dek het mengsel af en zet het minstens 4 uur - bij voorkeur een nacht - in de koelkast.
  • Verdeel vijgen langs de rand van 4 glazen. Giet de geroerde chia pap in het midden, druk de vijgen tegen de rand en verdeel het fruit en de amandelen erover.
  • Garneer met citroenmelisse en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

Zorg ervoor dat je de ingrediƫnten goed mengt. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar door melk, skyr, chia en limoensap goed te kloppen, worden de chiazaadjes gelijkmatig door het mengsel verdeeld, wat de beste textuur oplevert en klonteren voorkomt.

Tips

Kies rijp en zoet fruit als topping. Op die manier zorgen ze voor een meer natuurlijke zoetheid die de algehele smaak aangenamer maakt.

Vragen over chia met vanille

Als je je afvraagt hoe je vanille chiazaadjes pudding maakt, zoek dan niet verder. Hier geven we je de antwoorden op een aantal van de meest gestelde vragen om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Hoe smaakt vanille chia pudding?
Vanille chia pudding smaakt zoet en mild fris door de naar vanille smakende skyr, vanille, melk en pittig citroensap. Als je de pudding aanvult met een grote verscheidenheid aan fruit en noten, wordt de smaak nog beter en krijg je een hoop zoete, frisse en nootachtige nuances. Met andere woorden: het smaakt heerlijk.
Wat doe je op chia pudding met vanille?
Vers fruit, amandelen, granaatappelpitjes en decoratieve citroenmelisse zorgen voor een maximale uitbarsting van frisse en zoete smaken. Leg aan elke kant van de schaal plakjes vijg voor een mooie presentatie en meer fruitige snoep.
Kun je vanille chiazaadjes pudding in de koelkast bewaren voor later?
Ja, je kunt vanille chia pudding 5-7 dagen in de koelkast bewaren. Houd er wel rekening mee dat hoe langer de kom in de koelkast staat, hoe meer vloeistof de chiazaadjes absorberen, waardoor het mengsel dikker wordt. Om het mengsel dunner te maken, kun je er voor het serveren een klein scheutje melk door mengen.

Ingrediënten

Vanille chia pudding
Melk
500 ml
Vanille skyr
400 ml
Chiazaadjes
6 el
Versgeperst limoensap
1 el
Toppings
Vijgen, vers en in plakjes (ongeveer 250 g)
5
Kaki, in blokjes gesneden (ongeveer 200 g)
1
Appel, in dunne plakjes (ongeveer 125 g)
1
Granaatappelpitjes
100 g
Amandelen, grof gehakt (ongeveer 40 g)
4 el
Garnering
Citroenmelisse

Probeer onze vanille chiazaadjes pudding

Begin de dag met een frisse en zoete vanille chiazaadjes pudding, of bewaar hem voor een luie middag wanneer je een lekkere humeurbooster nodig hebt. De kleine zwarte zaadjes absorberen vloeistoffen als kleine sponsjes, waardoor de romige melk en skyr extra romig en extra lekker worden. Het is het perfecte eenvoudige en makkelijke gerecht als je weinig tijd hebt maar wel zin in lekker eten. Het zoete van de skyr en melk wordt slim uitgebalanceerd met een verfrissende dosis citroensap. Samen zorgen ze ervoor dat elke lepel vol harmonieuze smaken zit - zoals het hoort.

Als je onze vanille chiazaadjes pudding lekker vindt, wil je misschien ook wel een van onze overig recepten proberen, bijvoorbeeld een fantastische kom mango chia pudding die je rechtstreeks meeneemt naar een tropisch eiland. Of misschien een heerlijke kom met skyr met granola en fruit .

Met Sharon, vijgen en overig verleidelijk beleg

Hoewel de puddingbasis alleen al heerlijk smaakt, heb je nog steeds een heleboel verleidelijke toppings nodig, zoals verrukkelijk Sharon fruit, vijgen en amandelen. Ze versieren de pudding perfect en zorgen voor een uitbarsting van frisse, zoete en nootachtige smaken die deze eenvoudig te maken traktatie naar een hoger niveau tillen.

Verse vijgen, prachtig Sharon fruit, en sappige appel; allemaal voegen ze hun touch toe aan de traktatie en injecteren ze natuurlijke snoep in de pudding. De granaatappelpitjes zorgen voor een pittig accent en een lichte knapperigheid samen met de nootachtige amandelen. Het resultaat is eenvoudig: elke hap is een uitbarsting van smaak en textuur op maat gemaakt om je op elk moment van de dag tevreden en gelukkig te maken.

Maak een indrukwekkende presentatie zonder gedoe

Presentatie is belangrijk, dat weten we. Elke maaltijd begint als je hem ziet. We raden aan om de vijgen rond de randen van de transparante kom te leggen voordat je de chiazaadjes vanillepudding erin giet. Op die manier is de hele structuur van de traktatie kleurrijk en gemakkelijk op te scheppen. Maak de presentatie af met complementaire vormen en maten en de warme kleuren van de blokjes Sharon fruit, gehakte amandelen en mooie granaatappelpitjes. Het is een klein kunstwerkje en door het te garneren met verse, groene citroenmelisse heb je misschien wel je meesterwerk gemaakt.

Experimenteer met verschillende toppings om je favorieten te vinden

Verken en experimenteer met verschillende toppings om de vanille chiazaadjes pudding van je dromen te maken. Ga voor een combinatie van verse bessen zoals bosbes, aardbei en framboos om in een kleurrijke stemming te blijven. Ze zorgen allemaal voor levendige kleuren en voegen de gewilde zoete en verfrissende smaak toe die zo goed samengaat met de puddingbasis.

Je kunt ook een andere weg inslaan, maar toch op hetzelfde terrein blijven. Gedogd fruit zoals abrikozen, rozijnen of vossenbes zorgt voor de nodige fruitige zoetheid en voegt tegelijkertijd een kauwbare textuur toe die lekker aanvoelt bij de romige pudding.

Om een tropische draai aan je vanille chia pudding te geven, kun je wat kokosvlokken over de kom strooien. Hun smaak is delicaat en zoet, en net als het gedroogd fruit voegen ze een kauwbare consistentie toe, die het mondgevoel van elke heerlijke lepel vermengt.