Chia pudding met skyr vanille

Chia pudding met skyr vanille

Chia pudding met vanille Skyr, grof gehakte amandelen en veel fruit. Een verrassende manier om Skyr te serveren, die goed past bij zowel het gewone ontbijt als de lunch - of als een heerlijk dessert! Je kan met deze chia pudding heerlijke variaties maken door te wisselen van soorten fruit en bovendien kan je het een avond van tevoren al maken: dat scheelt kostbare minuten in de ochtend!

Bereidingswijze

  • Meng als eerste de melk, Skyr, chia zaadjes en limoensap goed door elkaar en zet het mengsel afgedekt minimaal 4 uur - en bij voorkeur een nacht - in de koelkast. Snijd de vijgen en verdeel deze langs de randen van 4 glazen. Giet de nu stevige, geroerde chia pudding in het midden zodat de vijgen tegen de rand gedrukt worden. Snijd het fruit in stukjes of blokjes en verdeel dit samen met de grof gehakte amandelen er bovenop. Garneer met citroenmelisse en serveer direct.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pudding
Arla Biologische Halfvolle melk
500 ml
Arla® skyr vanille
400 ml
Chiazaadjes
6 el
Limoensap
1 el
Verse, gesneden vijgen
5
Kaki in blokjes
1
Appel in stukjes
1
Granaatappelpitjes
100 g
Grof gehakte amandelen
40 g
Decoratie
Citroenmelisse