Gevuld brood

Gevuld brood

20 min.
Blaas nieuw leven in droog, oud of overgebleven brood met dit heerlijke, kaasrijke gevulde broodrecept. Vul het brood met knoflookboter, rozemarijn en kaas en bak het tot het goudbruin en gesmolten is. De kleine broodjes met ruitpatroon zien er decoratief uit op tafel en zijn onweerstaanbaar voor zowel kinderen als volwassenen.
https://www.arla.nl/recepten/gevuld-brood/

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 250°C (conventionele oven).
  • Snijd een kruispatroon bovenop elk broodje. Wees voorzichtig om ze niet helemaal door te snijden.
  • Meng de boter met de geraspte kaas, rozemarijn en knoflook. Verdeel het botermengsel in de sneden van de broodjes.
  • Bak in het midden van de oven gedurende 4-5 minuten.
Eet smakelijk!
Tips

Heb je vaak overgebleven broodjes van het avondeten? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt. Overgebleven brood is ideaal voor dit recept, omdat het droger is dan vers brood, wat perfect is om de druipende, gesmolten kaas en de vele smaken uit het kaasmengsel op te nemen. Gebruik je broodjes van het avondeten van gisteren om iets nieuws en heerlijks te creëren.

Tips

Je kunt ook broden gebruiken in plaats van broodjes, bijvoorbeeld een groot zuurdesembrood of een klassiek witbrood. Met het ruitpatroon zal het nog steeds gemakkelijk uit elkaar te trekken zijn, net als de kleine broodjes.

Ingrediënten

Kleine broodjes
4
Boter, op kamertemperatuur
50 g
Geraspte cheddar kaas
200 ml
Verse rozemarijn, fijngehakt
1 tl
Knoflook, geperst
1 teen

Geniet van de eenvoud van gevuld brood met kaas

Dit gevulde kaasbrood is een moeiteloze, perfecte combinatie van eenvoud en verwennerij. De buitenkorst bakt tot een perfect goudbruin met een bevredigende knapperigheid, terwijl het van binnen zacht en mals is met gesmolten kaas. De subtiele scherpte van de cheddar vermengt zich prachtig met het milde, boterachtige brood. Wanneer je ervan geniet, warm uit de oven, krijg je het beste, verwennerige gevoel van druipende kaas en een smaakvolle, versmolten sensatie van cheddar, rozemarijn en knoflook.

Makkelijk uit elkaar te halen brood met een ruitpatroon

Deze gevulde broodjes zijn voor het bakken voorzien van een ruitpatroon. Dit zorgt ervoor dat je elk stukje gemakkelijk kunt losmaken en de stomende, aromatische lagen binnenin kunt onthullen, waarbij je brood, kaas, smaakvolle rozemarijn en knoflook in één hap krijgt. Het zorgt er ook voor dat het kaasmengsel verder in het brood doordringt in plaats van alleen op de korst te liggen.

De gemakkelijke functie om het brood uit elkaar te trekken maakt het ideaal om te delen of gewoon uit elkaar te breken voor heerlijke mondvolle kaasbrood voor bij soepen, salades of andere maaltijden. Gebruik het voor een heerlijk tussendoortje of serveer het bijvoorbeeld met tomaten-linzensoep of een kaasachtige bloemkoolgratin aan de zijkant van gegrilde kip of groenten.

Proef de rijkdom van boter, rozemarijn, knoflook en kaas

Het combineren van boter, rozemarijn, knoflook en kaas creëert een rijk tapijt van smaken en texturen. Boter dient als basis en geeft het brood een vochtige, malse textuur en een rijke, romige smaak die het podium vormt voor de andere ingrediënten. Rozemarijn zorgt voor een pijnboomachtige geur, die het brood doordrenkt met een subtiele, kruidige frisheid. Om deze smaken te contrasteren, geeft knoflook een milde hitte en scherpte die door de rijkdom heen snijdt, waardoor elke hap diepte en complexiteit krijgt. De gesmolten cheddar kaas verbindt deze smaken met zijn hartige, kleverige goedheid, waardoor je een onweerstaanbaar romig knoflookkaasbrood krijgt.

Wees creatief met de vulling

De vulling is alles in dit brood, en het is eenvoudig om hiermee te experimenteren. Kies voor een pizza-geïnspireerde vulling met spek of worst, wat een zoute, vleesachtige smaak toevoegt die prachtig samengaat met de kaas. Je kunt ook verse basilicum toevoegen of een snufje gedroogde oregano voor klassieke Italiaanse pizzasmaken.

Wees creatief met tomaten. Hun sappigheid vult de knapperigheid van het brood aan en vermengt goed met de rijkdom van de kaas. Voeg ui toe voor een zoete of scherpe smaak, afhankelijk van hoe ze zijn bereid, gebruikmakend van dun gesneden of in blokjes gesneden uien. Je kunt ook champignons mengen voor een aardse ondertoon en een heerlijke, bijna romige, textuur wanneer gemengd met de kaas en boter. Voordat je ze aan het kaasmengsel toevoegt, moet je de uien en champignons bakken of karamelliseren.

Voor een explosie van kleur en een frisse, kruidige smaak, strooi verse peterselie om door de rijkdom heen te snijden.