Gevulde paprika's

Gevulde paprika's

40 min.
Heerlijke en gemakkelijk in de oven te bereiden paprika's met een mediterrane smaak. Serveer ze met brood en salade als lichte maaltijd of als bijgerecht bij een buffet.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Meng de kaas en de eieren in een kom met een mixer tot een gladde massa. Was en halveer de paprika's en verwijder de steeltjes en zaadjes.
  • Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de roomkaas over de helften en bak ze ca. 35 minuten in het midden van de oven.
  • Giet de olie in een steelpan en verwarm tot ca. 140°C. Frituur de salieblaadjes, niet te veel tegelijk, een paar minuten in de olie.
  • Haal de salie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Beleg elke paprikahelft met knapperige salie.
  • Serveer de paprika's met een gemengde salade en zuurdesembrood.
Eet smakelijk!

Gevulde paprika's

Hoe voorkom je dat gevulde paprika's te slap en vochtig worden?
De vochtfactor hangt meestal af van het soort paprika dat je kiest. Dikwandige paprika's zijn goed bestand tegen de hitte. Een andere truc is om ze te vullen met rijst of een ander graan dat de sappen kan absorberen die vrijkomen tijdens het bakken. En de laatste tip: bak ze niet te lang. Test de paprika's met een tandenstoker of cocktailprikker en haal ze uit de oven als ze zacht, maar nog steeds stevig zijn. Omdat de vulling al gekookt is voordat hij erin gaat, hoef je die alleen maar op te warmen.
Moeten paprika's worden gekookt voordat je ze vult?
Nee. Gekookte paprika's zijn te zacht om te vullen. Vul ze terwijl ze rauw zijn, bak ze in de oven en haal ze eruit als ze zacht maar nog wel stevig zijn. De vulling wordt eerst gekookt, maar de paprika zelf gaat rauw de oven in.
Hoe weet je of de gevulde paprika's klaar zijn?
Als de vulling warm is en ze zacht genoeg zijn om er met een tandenstoker in te prikken, zijn ze gaar.

Ingrediënten

Rode paprika's
5
Witte kaas, blok
400 g
Eieren
2
Zuurdesembrood
4 plakjes
Gemengde groene salade
Salieblaadjes
½ bundelen
Koolzaadolie, om te frituren
300 ml

Gevulde paprika's: een veelzijdig, feestelijk gerecht

Gevulde paprika's zijn misschien wel het meest veelzijdige gerecht dat je ooit hebt geprobeerd. Maak een flinke hoeveelheid voor je volgende etentje, brunch of zaterdagmiddag met de kinderen.

Hoe kun je variëren met gevulde paprika's?

Paprika's kunnen worden gevuld met alle soorten smeltkaas en gekruid met bijna alle kruiden. Ze kunnen ook worden gevuld met vlees, couscous, quinoa of andere granen, andere soorten groente, of misschien wel de meest klassieke vulling van allemaal: gekruide rijst. Vergeet niet dat de granen gekookt moeten worden voordat ze in de rauwe paprika's worden gedaan.

Gevulde paprika's als voorgerecht

Gevulde paprika's in alle soorten en maten geven kleur, smaak en plezier aan je hors d'oeuvres-tafel. Als je hapjes wilt die gemakkelijk te eten zijn, ook als je staat, kies dan een kleinere variant, of snijd de paprika's in hapklare stukjes voordat je ze vult en bakt.

Serveersuggesties

Grote paprika's gevuld met rijst, kaas, bonen, couscous, quinoa of andere granen vormen een eenvoudig en bijzonder gerecht voor je vegetarische gasten. En ze zijn gemakkelijk aan te passen. Voeg wat gebakken kip of rundvlees toe voor je vleesetende vrienden en je hebt een hoofdgerecht dat voor iedereen geschikt is. Een knapperige salade en wat vers, warm brood ernaast maken de maaltijd compleet. Vergeet niet je vullingen te koken voordat je ze in je rauwe paprika's doet.