Granola muffins met skyr

Granola muffins met skyr

Granola is tegenwoordig onmisbaar aan de ontbijttafel. Wil je dit eens op een andere manier eten, dan is dit recept daar perfect voor. De granola muffin is een heerlijk zachte muffin met een krokante laag van granola aan de buitenkant. Met ingrediënten als skyr, appel en kardamom geeft het een zachte structuur. Maar wat nog belangrijker is, héél erg lekker.
https://www.arla.nl/recepten/granola-muffins-met-skyr/

Bereidingswijze

  • Roosteren van de granola ca. 15 minuten op 175 graden Bakken van de muffins ca. 30 minuten op 175 graden
Granola
  • Verwarm de oven. Verspreid de havermout, amandelen, en boekweit over de ovenplaat. Verdeel de olie en honing over de granola en bak ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de granola goudbruin is, is het klaar om af te koelen.
Muffins
  • Doe de eieren, skyr en gegratineerde appel in een schaal en mix met de hand tot het samenhangend deeg. Voeg alle droge ingrediënten 1 voor 1 toe tot alles een mooi geheel is. Het deeg moet nog wat vochtig zijn. Verdeel de mengsels over 12 cupcake vormpjes (het liefst in een muffin bakvorm). Dip de muffins in de gebakken granola. Zet de muffin bakvorm in het midden van de oven bak ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Granola
Havermout
400 g
Gehakte amandelen
200 g
Boekweitgrutten
200 g
Honing
3 el
Raapzaad olie
1½ el
Granola muffins
Tarwemeel
200 g
Speltmeel
100 g
Baking Soda
2 tl
Kardemom
1 tl
Zout
½ tl
Eieren
2
Arla® skyr naturel
200 g
Geraspte appels
2
Appel in blokjes gesneden
1