Hummus met koolsla en biet
1 u
&format=webp)
Zelfgemaakte hummus vormt de basis van deze heerlijke salade, waarbij vers gekookte bieten, boerenkool en kaas kleur en volume aan het bord geven. Voor deze hummus hebben we kikkererwten uit blik gebruikt, lekker makkelijk! Ook leuk om de pittige olie van de sla en kaas te gebruiken als extra dressing, smaakmaker en dipsaus voor het brood.
Ingrediënten
Rode bieten
|
1 kg |
---|---|
Rode kool, fijngesneden
|
150 g |
Geribbelde boerenkoolbladeren, in kleinere stukjes
|
100 g |
Versgeperst citroensap
|
2 el |
Grof zout
|
½ tl |
Hummus
Kikkererwten in pekel (Circa 240 g)
|
1 blikje |
---|---|
Knoflookteentjes
|
2 |
Tahini
|
4 el |
Versgeperst citroensap
|
2 el |
Komijnpoeder
|
1 tl |
Grof zout
|
½ tl |
Pikante paprika
|
¼ tl |
Apetina® Blokjes in olie
|
150 g |
---|---|
Granaatappelpitjes
|
100 g |
Citroenschil, onbespoten
|
2 tl |
Versgemalen peper
|
Bereidingswijze
Hummus
Serveren
Pas aan naar smaak
Kook je eigen kikkererwten en experimenteer met een grovere consistentie als je een bite in je hummus wilt. Maak meteen een flinke hoeveelheid hummus. Zo heb je altijd een goede basis voor sandwiches en tapas.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
291 Kcal
vezels | 16,8 gram vezels |
eiwit | 11 gram eiwit |
koolhydraten | 39,2 gram koolhydraten |
vet | 9,8 gram vet |
