IJssandwiches

IJssandwiches

1 u
Deze zelfgemaakte ijssandwiches zijn een gegarandeerde hit bij de kinderen! Met heerlijk zacht ijs tussen twee lagen rijke cake met chocoladesmaak vormen deze eenvoudige lekkernijen een onweerstaanbare snack. Voor de finishing touch worden de ijssandwiches gedecoreerd met gesmolten witte chocolade voor een leuke en verfijnde uitstraling. Een heerlijk en eenvoudig dessert dat te lekker is om niet uit te proberen, onweerstaanbaar voor zowel kinderen als volwassenen!

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gewone oven).
  • Smelt de chocolade in een kom boven een waterbad.
  • Klop de eieren en de suiker luchtig.
  • Meng de droge ingrediënten door elkaar.
  • Roer de gesmolten chocolade en het bloemmengsel snel door het eimengsel.
  • Bekleed een bakvorm (ca. 30x40 cm) met bakpapier en verspreid het beslag in een egale laag naar de randen.
  • Bak de cake ongeveer 8 minuten in het midden van de oven op 200 °C en laat hem afkoelen op een bakrooster.
  • Laat het ijs ca. 15 minuten op het aanrecht staan.
  • Snijd de cake langs de korte kant doormidden.
  • Leg twee stukken vershoudfolie (ca. 50 cm lang) op de keukentafel en zorg dat ze elkaar in de lengte overlappen.
  • Leg een van de cakes in het midden van de vershoudfolie. Snijd plakjes van het ijs en leg ze op de cakebodem zodat die gelijkmatig bedekt is – gebruik een mes om het ijs glad te strijken.
  • Leg de andere cakehelft erop en druk deze lichtjes aan.
  • Vouw de vershoudfolie strak over alle kanten van de ijscake. Vries hem minstens 1 uur in.
  • Haal hem uit de vriezer en decoreer hem met dunne lijnen gesmolten witte chocolade. Snijd de bevroren ijscake in 16 stukken en serveer.
Eet smakelijk!
Tips

Vergeet niet om het ijs ongeveer 15 minuten zacht te laten worden voordat je het gerecht gaat bereiden. Zo kun je de ijssandwich gemakkelijker in plakjes snijden en het ijs in een gelijkmatige laag op de cake gladstrijken zonder de onderste laag van de cake te scheuren of te beschadigen. Het is ook belangrijk om de cake helemaal te laten afkoelen voordat je hem snijdt, zodat hij steviger is en minder snel barst of scheurt.

Tips

Bespaar tijd en bak de cake een dag van tevoren! Je kunt de cake gemakkelijk van tevoren bakken en het ijs de volgende dag toevoegen. Hierdoor krijgt de cake meer tijd om steviger te worden en is hij gemakkelijker te snijden.

Vragen over ijssandwiches

Deze sandwichtraktatie waarin cake, chocolade en ijs worden gecombineerd, is niet alleen heerlijk, maar ook heel gemakkelijk te maken met ons eenvoudige recept voor ijssandwiches. Lees hieronder verder om nog meer te weten te komen over de heerlijke cakejes met chocolade en vanille-ijs.

Wat is een ijssandwich?
Een ijssandwich is een eenvoudig bevroren dessert dat wordt gemaakt met ijs dat wordt ingeklemd tussen twee dunne plakken cake. Voor ons recept gebruiken we een met chocolade en cacaopoeder gemaakte cake die in tweeën is gesneden en romig en zacht vanille-ijs omhult. De combinatie van cake met chocoladesmaak en vanille-ijs is heerlijk en maakt dit een perfecte zoete snack of een aangename koele traktatie op een warme dag.
Hoe maak je een ijssandwich?
Meng alle ingrediënten voor de cake en bak deze ongeveer 8 minuten. Als de cake is afgekoeld, snijd je hem doormidden en leg je de ene helft op vershoudfolie. Leg plakjes iets zacht geworden ijs in een gelijkmatige laag op de cake, leg de andere helft van de cake erop en druk die zachtjes aan. Vouw de vershoudfolie strak over alle kanten van de ijscake en vries hem minstens 1 uur in. Haal uit de vriezer en decoreer met witte chocolade. Snijd tot slot de ijscake in 16 ijssandwiches en serveer.
Hoe maak je de wafels voor ijssandwiches?
Deze ijssandwichwafels zijn gemaakt van een eenvoudige dunne brownieachtige chocoladecake. Er worden enkele speciale ingrediënten toegevoegd om hem perfect te maken voor ijssandwiches, zoals muscovadosuiker voor een diepere, nootachtige smaak en aardappelzetmeel om de cakewafels taai, smeuïg en steviger te maken, zodat ze het ijs kunnen vasthouden. Nadat je alle ingrediënten voor het beslag hebt gemengd, giet je het in een bakvorm en bak je het ongeveer 8 minuten op 200 °C. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem doormidden snijdt en de cake met het ijs tussen de helften in elkaar zet.

Voedingswaarde

Energie-inhoud voor het hele gerecht:

vezels 8,4 gram vezels
eiwit 53,3 gram eiwit
koolhydraten 363,7 gram koolhydraten
vet 96,6 gram vet

Ingrediënten

Eieren
4
Pure chocolade, 55% cacao
100 g
Muscovadosuiker
150 g
Bloemen
60 g
Aardappelzetmeel
3 el
Cacaopoeder
3 el
Bakpoeder
½ tl
Grof zout
¼ tl
Vanille-ijs
450 g
Garnering
Gesmolten witte chocolade

Zelfgemaakt ijssandwich

Hou je van ijs en van cake? Dan ben je vast helemaal weg van deze zelfgemaakte ijssandwiches. Doordat ze twee zeer populaire lekkernijen, ijs en cake, combineren zijn onze ijssandwiches de ultieme dessertsnack voor zowel kinderen als volwassenen. En ze zijn nog heel eenvoudig te maken ook. Geniet van de smaak van romig, zacht vanille-ijs tussen twee dunne lagen donkere chocoladecake.

De cake is in sommige opzichten vergelijkbaar met een brownie en bevat vergelijkbare ingrediënten, zoals pure chocolade, cacaopoeder, bloem, eieren en bakpoeder. We gebruiken echter aardappelzetmeel om de chocoladewafels hun karakteristieke taaie en smeuïge textuur te geven. Het aardappelzetmeel geeft de cake ook de dikkere textuur die nodig is om de sandwich en het ijs bij elkaar te houden. We hebben ook muscovadosuiker toegevoegd, die minder geraffineerd is, een vochtige textuur heeft en een rokerige toffee-achtige smaak die goed past bij pure chocolade, waardoor een diepere en donkerdere smaak ontstaat.

Geniet van een heerlijk plakje ijs als dessert

Deze ijsplakken vormen een eenvoudig maar heerlijk dessert met een lekkere combinatie van bitter en zoet. Je krijgt twee lagen chocoladecake met een romige, smaakvolle vanille-ijsvulling ertussen. Hoewel de ijssandwiches bevroren zijn, hebben ze nog steeds een zachte textuur die op je tong smelt. Elke hap is hemels.

Vanille-ijs met chocoladecake

Voor onze ijssandwich gebruiken we romig, zijdezacht vanille-ijs. Als je weinig tijd hebt, kun je in de winkel gekocht ijs gebruiken. Anders adviseren wij ons zelfgemaakte vanille-ijs met een zoete en intense vanillesmaak eens te proberen. Het is gemakkelijker te maken dan je zou denken.

Het ijs zit ingeklemd tussen twee dunne cakewafels die zijn gemaakt met pure chocolade en cacaopoeder, waardoor ze een intense, rijke chocoladesmaak krijgen. Met hun dikke brownieachtige textuur zijn deze chocoladewafels bij uitstek geschikt om de ijsvulling te bevatten en de ijssandwiches bij elkaar te houden.

Probeer andere soorten ijs

Wil je iets anders proberen dan de klassieke combinatie van vanille en chocolade? Geef de ijssandwich dan een frisse en fruitige smaak met aardbeienijs. De zoete en zure smaak van de aardbeien vult de rijke chocoladesmaak van de cake aan, en aardbeien en chocolade vormen een klassieke smaakcombinatie. Je kunt ook ons basisrecept voor zelfgemaakt ijs gebruiken voor de vulling van de ijssandwich en in plaats van vanille wat versgeperst sinaasappel- of citroensap toevoegen voor een wat zuurder, meer citrusachtig ijs. Of ga helemaal voor chocolade en gebruik chocolade-ijs met rijke en diepe smaken. Chocolade-ijs en chocoladecake gecombineerd in een ijssandwich, dat is een goddelijk dessert voor iedere zoetekauw. Voor een nog rijker chocoladegevoel gebruik je ons recept voor chocoladesaus en doop je de ijssandwiches erin.