Kaneelcake

Kaneelcake

Kaneelcake is een klassieke cake met de smaak van kaneel en een heerlijk glazuur bovenop. De kaneelcake is lekker om mee te nemen naar je werk/school, als je onderweg bent of met een feestje. Er zijn veel variaties mogelijk maar dit is echt het klassieke recept, makkelijk en heerlijk!
https://www.arla.nl/recepten/kaneelcake/

Bereidingswijze

Oventijd
  • Ongeveer 30 minuten 200 ° - boven- en onder warmte.
kaneelcake
  • Mix de boter en suiker goed door elkaar. Mix de bloem, gemalen kaneel en baking soda door elkaar en voeg dit bij de boter/suiker. Voeg de karnemelk toe en mix tot dit een soepel deeg is. Gebruik een springvorm van 24 cm en bekleed de onderkant met bakpapier. Verdeel het deeg over de springvorm en zet in het midden van de oven. Bak ongeveer 30 minuten op 200 graden. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je het glazuur er op doet.
Glazuur
  • Doe de boter, poedersuiker en alle andere ingrediënten in een steelpan. Laat dit smelten tot een soepel glazuur terwijl je regelmatig roert. Verdeel het glazuur over de afgekoelde kaneelcake en decoreer eventueel met wat sinaasappelschil.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Kaneelcake
Boter op kamertemperatuur
75 g
Suiker
275 g
Tarwemeel
275 g
Kaneelpoeder
3 tl
Baking Soda of bakpoeder
1½ tl
Arla Biologische Karnemelk
350 ml
Glazuur
Boter
50 g
Poedersuiker
250 g
Vanillesuiker
2 tl
Chocoladepoeder
1 el
Sterke hete koffie
3 el