Kefir Pannenkoekjes

Kefir Pannenkoekjes

Heb je zin in een variatie op het normale pannenkoeken recept? Probeer dan deze kefir pannenkoekjes eens. Door de kefir krijgt het pannenkoekje een pure en licht frisse smaak. Serveer de pannenkoekjes met stroop en een klontje boter, of lekker vers fruit.
https://www.arla.nl/recepten/kefir-pannenkoekjes/

Bereidingswijze

  • Voeg het ei en de suiker samen in een beslagkom en klop het goed door elkaar. Voeg er vervolgens de kefir aan toe. Voeg al kloppend beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslag en als laatste een snufje zout.
  • Verwarm de koekenpan en doe 2 eetlepels olie in de pan. Schep een beetje beslag in de pan. Voor kleine pannenkoekjes gebruik je ongeveer één eetlepel per pannenkoekje. Herhaal deze stap tot je ongeveer 3 á 4 pannenkoeken in de pan hebt. Draai de pannenkoekjes pas om als de bovenkant volledig droog/gaar is. Wanneer de pannenkoeken aan beide kanten een lichtbruine kleur hebben zijn ze goed. Herhaal dit tot het beslag op is.
Eet smakelijk!
Tip

Je kunt variëren door bijvoorbeeld appels in dunne schijfjes gesneden of bessen toe te voegen aan het beslag of als topping. Rozijnen toevoegen aan het beslag geeft ook altijd een lekkere bite.

Ingrediënten

Ei
1
Arla Biologische Kefir naturel
240 ml
Suiker
1 el
Zelfrijzend bakmeel
180 g
Zonnebloemolie om in te bakken