Kipkebab

Kipkebab

45 min.
Kipkebab met alle juiste smaken: een broodje gevuld met pittige gebakken kip, klassieke kebabsaus, kaas en knapperige groenten. Gewoon oprollen en genieten maar!
https://www.arla.nl/recepten/kipkebab/

Bereidingswijze

  • Kebabsaus: Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper en zout. Zet het mengsel minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Kipkebab: Snijd de kip in blokjes en meng er de knoflook, kebabkruiden en sambal oelek door. Laat staan terwijl je de bijgerechten bereidt.
  • Bijgerechten: Snijd de komkommer, ui en tomaten in schijfjes. Snijd de sla in kleinere stukjes.
  • Bak de kip gaar in een beetje koolzaadolie in een zeer hete pan. Dit geeft het vlees wat van die kenmerkende rokerige/gegrilde kebabsmaak.
  • Vul het broodje met de salade, kebabsaus, kip, groenten en friggitello-pepers.
Eet smakelijk!
Tip

Laat de kip een nacht in de koelkast marineren, dan wordt het vlees smaakvoller en sappiger.

Kipkebab

Hoe garandeer je een heerlijke kebab?
Naast de meest verse ingrediënten gebruiken en ervoor zorgen dat het vlees zo sappig mogelijk is, is de kebabsaus de sleutel tot succes. De beste zijn romig en friszuur, met een vleugje zoetheid en pit. Hoe langer je de ingrediënten laat mengen (minstens 30 minuten), hoe beter.
Hoe zorg je voor sappige kebab?
Weet welke stukken vlees je het beste gebruikt. Kies voor kip liever dijen dan filets. Rood vlees met wat marmering (zoals ribeye) geeft een veel sappiger resultaat dan mager vlees zoals ossenhaas. Laat het vlees eerst dichtschroeien om het vocht vast te houden en houd je aan de aanbevolen tijden om overgaren te voorkomen.

Ingrediënten

Kebabsaus:
Kippendijen
500 g
Griekse yoghurt 10%
200 ml
Mayonaise
100 ml
Sambal oelek
1 el
Fijn geraspt teentje knoflook
½
Bruisende sinaasappelsap (bijv. Fanta)
50 ml
Kebabkruiden
2 tl
Cayennepeper
1 tl
Zout en zwarte peper
Kipkebab:
Kippendijen filet
500 g
Fijn geraspt teentje knoflook
Kebabkruiden
2 el
Sambal oelek
2 el
Boter en koolzaadolie, om te frituren
Bijgerechten:
Komkommer
1
Rode ui
½
Tomaten
2
Krop ijsbergsla
1
Pitabroodjes
4
Friggitello-pepers
4

Kipkebab – een zelfgemaakt alternatief voor streetfood

Er zijn maar weinig dingen zo smakelijk als een zacht broodje gevuld met sappige kip, knapperige groenten en een romige saus om het allemaal samen te brengen. De spies komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en kan zowel vlees, vis als groenten bevatten, die perfect worden gegrild.

Geef je kebabs een nieuwe twist met kip

Kip is een geweldig alternatief voor het traditionele lamsvlees. Kip van de grill is sneller klaar en we zijn er zeker van dat deze maaltijd als snel een van je favorieten zal worden.

Kipkebab met rijst of bulgur als lunch

Kies in plaats van een pitabroodje voor een versie met bulgur. Het is heerlijk als lunchpakket en van de groenten kun je makkelijk een knapperige salade voor erbij maken. Voeg nog wat kebabsaus toe en iedereen op kantoor wordt gegarandeerd jaloers!

Bewaar je kebab als volgt

Restjes kunnen in een luchtdichte bak maximaal drie dagen in de koelkast worden bewaard. Houd het vlees wel gescheiden van de saus en de groenten.