Kippensoep

Kippensoep

20 min.
Weinig dingen zijn zo troostrijk als kippensoep, en de noedels in dit recept maken van dit gerecht een prachtig geurige maaltijd. Neem het zeker ook eens mee in een isoleerfles als lunchpakket.
https://www.arla.nl/recepten/kippensoep/

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Verwijder het binnenste uit de paprika's. Snipper de paprika's en prei.
  • Bak alles in boter in een grote pan. Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook.
  • Breek eventueel de noedels en voeg ze toe. Laat de soep 3-5 minuten koken. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  • Serveer de soep direct met een klodder yoghurt.
Eet smakelijk!
Tip

Een andere manier om de soep smaakvoller te maken, is door uitgebeende kippendijen te gebruiken. Die moeten wat langer koken (ongeveer 45 minuten), maar geven de soep een intensere smaak.

Kippensoep

Moet je de noedels koken voordat je ze aan de kippensoep toevoegt?
Het is niet aan te raden de noedels apart te koken en ze dan aan de soep toe te voegen. Ten eerste loop je het risico dat ze te gaar worden en je een soep met papperige noedels krijgt. Daarnaast nemen de noedels een deel van de bouillon op wanneer je ze in de bouillon kookt. Hierdoor krijg je een soep vol harmonieuze smaken in plaats van een smakelijke bouillon met smaakloze noedels.
Hoe laat ik mijn kippensoep beter smaken?
Kippennoedelsoep is echt een veelzijdig gerecht dat je aan bijna elke keuken kan aanpassen. Je kunt maar weinig fout doen als je de specerijen, kruiden en groenten toevoegt die je lekker vindt. Wil je een Aziatisch, ramenachtig accent, voeg dan knoflook, soja en rijstazijn toe aan de soep. Tomaten, knoflook en kruiden als oregano en basilicum geven je soep een Italiaans tintje. Andere ingrediënten die je kunt gebruiken om je kippensoep pittiger te maken, zijn gember, chili, limoen en koriander. Onze laatste tip is om de magere kipfilet te vervangen door kippendijfilet. Deze moeten iets langer koken, ca. 45 minuten, maar ze geven een extra diepe smaak toe aan elke dampende hap.
Hoe moet ik restjes bewaren?
Schep eventuele restjes in een luchtdichte bak en bewaar deze maximaal vier dagen in de koelkast. Vergeet niet dat de ingrediënten, vooral de noedels, elke dag zachter worden en dat de textuur van de soep daardoor zal veranderen.

Ingrediënten

Kipfilets
250 g
Paprika
2
Prei
1
Boter
Water
800 ml
Kippenbouillon
2 teentjes
Eiernoedels
50 g
Cayennepeper
1 snufje
Zout
Serveren met:
Yoghurt om te koken
200 ml

Intro:

Zin in comfort food? Dit recept is het perfecte startpunt voor een leven vol avonturen met kippennoedelsoep.

Kippensoep: eenvoudig, lekker en verwarmend

Eenvoudig comfortfood dat je in een wip maakt. Ja, kippennoedelsoep is het helemaal. De soep, boordevol groenten, is het perfecte tussendoortje om warm te blijven of te worden op een koude winterdag. Kippennoedelsoep maak je in minder dan een uur met eenvoudige ingrediënten. Zo wordt dit gerecht meteen een favoriet van het hele gezin! Zorg er wel voor dat je kippenbouillon of bouillonblokjes van goede kwaliteit gebruikt, want die bepalen voor een groot deel de smaak van de soep. Experimenteer ook met ingrediënten die je lekker vindt, zoals andere groenten en kruiden, om je eigen versie te maken.

Hoe maak je de kippensoep extra romig?

Er zijn verschillende manieren om kippennoedelsoep romiger te maken. De meest voor de hand liggende manier is om op het einde van het koken room of zure room toe te voegen. Een wat geavanceerde methode is een roux in de pot te maken voordat je bouillon toevoegt. Doe gewoon een eetlepel boter en een gelijke hoeveelheid gewone bloem in de pot terwijl je de kip en groenten bakt. Wacht enkele minuten, voeg dan de bouillon toe en laat de soep sudderen tot hij ingedikt en romig is. Voeg gerust ook melk, room of zure room toe voor nog meer romigheid.

Serveersuggesties

Weinig dingen smaken zo goed bij kippennoedelsoep als stevige sneetjes versgebakken brood, zoals een klassiek Frans stokbrood, zuurdesembrood of een nootachtig roggebrood. Een lichte salade is ook een populaire keuze, net als geroosterde groenten of een luchtige gebakken aardappel. Er zijn verschillende soeptoppings mogelijk, zoals een klodder romige yoghurt, knapperige spekkruimels, verse kruiden of geraspte parmezaan.