Knoflookbrood

Knoflookbrood

15 min.
Wanneer je knoflookbrood bij je hoofdgerecht serveert, tover je gegarandeerd een glimlach op de gezichten aan de tafel. Het is een makkelijk te maken bijgerecht dat bijna elk gerecht naar een hoger niveau tilt.
https://www.arla.nl/recepten/knoflookbrood/

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 200 °C.
  • Roer de knoflook en boter door elkaar. Smeer de boter op het brood en strooi er een beetje zout op. Rooster 5-7 minuten in het midden van de oven.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm.
Eet smakelijk!
Tip

Probeer de gehakte peterselie te mengen of zelfs te mixen met de boter en knoflook. Dit zorgt voor een mooie groene kleur en versterkt de smaak van de peterselie.

Knoflookbrood

Wat past er goed bij knoflookbrood?
Knoflookbrood is een perfect hapje of voorgerecht om op een tuinfeest te serveren bij gekoelde dranken zoals bier, wijn en limonade. Ook soepen en stoofschotels op basis van tomaten zijn goede combinaties. Daarnaast passen bladsalades prima bij knoflookbrood, net als biefstuk, kip en zeevruchten. En pasta? Terwijl sommigen houden van een stuk knoflookbrood bij hun pasta, zullen anderen aanvoeren dat deze combinatie voor hen gewoon te rijk aan zetmeel is.
Welk brood moet ik gebruiken voor knoflookbrood?
Zachte, witte broden zoals stokbrood of ciabatta zijn perfect voor het maken van knoflookbrood. Volkoren- en granenbroden gaan ook, zolang ze maar zacht en niet te donker zijn. Zuurdesembrood kan extra smaak toevoegen, maar elk wit brood werkt prima. Knoflookbrood maken is de perfecte manier om een brood te redden dat al een paar dagen in de voorraadkast ligt. De boter en warmte blazen het brood nieuw leven in, met als resultaat een knapperige toast boordevol knoflooksmaak.

Ingrediënten

Brood
8 plakjes
Boter, kamertemperatuur
30 g
Knoflookteentje, geperst
1
Mediterraan zout
Verse peterselie, fijngehakt
½ dl

Zelfgemaakt knoflookbrood, een klassiek bijgerecht

Met een sneetje zelfgemaakt knoflookbrood erbij is zelfs de eenvoudigste soep of salade overheerlijk. Deze warme, knapperige en smaakvolle toast past ook perfect bij zeevruchten zoals garnalen en kreeft. En het is een vanzelfsprekend onderdeel van elk tapasfeestje.

Geef het knoflookbrood een twist met deze verschillende kruiden en specerijen

Klassieke kruiden zoals basilicum, tijm, rozemarijn en oregano kunnen allemaal – afzonderlijk of samen – op knoflookbrood worden gestrooid om nieuwe smaken toe te voegen. Marjolein is een misschien wat minder bekend kruid dat er ook goed bij past. In veel winkels vind je Italiaanse kruidenmixen die gemaakt zijn voor knoflookbrood. Probeer de kruiden en specerijen te mengen met fijngeraspte parmezaan en strooi dit mengsel over het warme knoflookbrood. Wil je een pittigere smaak? Dan is een snufje chilivlokken een goede keuze.