Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

45 min.
Een lekkere, verwarmende knolselderijsoep met een vleugje parmezaan.

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, uien en knolselderij en snijd ze in stukjes. Bak de uien in boter in een pan.
  • Voeg de aardappelen, knolselderij en bouillon toe. Laat de soep 15-20 minuten koken.
  • Stamp of mix de groenten tot een puree. Roer de room erdoor en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met kaas, zout en peper.
  • Serveer de soep in een grote kop, bestrooid met geraspte kaas en gehakte bieslook.
Eet smakelijk!

Knolselderijsoep

Hoe lang kook je knolselderij voor soep?
Voor dit recept moet de knolselderij zacht genoeg zijn om hem makkelijk tot een gladde en romige soep te kunnen mixen. Hoe lang dit duurt hangt af van de grootte van de stukjes knolselderij. 15-20 minuten zou voldoende moeten zijn, maar je kunt de textuur voor de zekerheid altijd even testen met een vork.
Wat is de beste gaartechniek voor knolselderij?
Knolselderij is een veelzijdige groente die je kunt koken, stomen, bakken of roosteren. Voor soep is koken een snelle en eenvoudige methode. Je kunt ook proberen de knolselderij in de oven te roosteren tot hij zacht en gekleurd is voordat je hem door de bouillon mengt. Met deze techniek voeg je nog meer smaak en diepte toe aan de soep.
Hoe bereid je knolselderij voor soep?
Voordat je de knolselderij kookt, moet je hem schillen. Leg de knolselderij op een schoon oppervlak en verwijder met een scherp mes de onderkant, zodat de knolselderij blijft liggen. Snijd vervolgens rond de knolselderij omlaag langs de zijkanten tot de hele schil verwijderd is. Wanneer de knolselderij geschild is, snijd je hem in dikke plakken. Snijd de plakken vervolgens in blokjes om in de soep te doen.

Ingrediënten

Kruimige aardappelen
4
Gele uien
2
Knolselderij
400 g
Boter
Champignonbouillon
750 ml
Kookroom
250 ml
Geraspte parmezaan
76 g
Zout
Witte peper
Gehakte verse bieslook

Een romige groentesoep voor koude dagen

Er is geen betere manier om jezelf te verwarmen op een kille herfst- of winterdag dan met een troostende kom heerlijk romige soep. Deze knolselderijsoep kost weinig moeite om te maken, maar levert milde en delicate smaken op die goed genoeg zijn voor een nieuwjaarsdiner.

Eenvoudige knolselderijsoep, goed voor een hele week

Knolselderij is niet de mooiste groente in de supermarkt, maar wel een van de lekkerste om soep mee te maken. Koop een paar knollen en maak een grote hoeveelheid van deze romige soep. Dan heb je meteen voldoende voor heel veel mensen of om zelf dagenlang van te genieten.

Waarom deze romige knolselderijsoep je nieuwe favoriete soep wordt

Deze soep heeft de rijke en verfijnde smaken van knolselderij en parmezaan, gecombineerd met volle room en champignonbouillon. Hij is romiger dan de meeste soepen en is dus zeer goed geschikt als hoofdgerecht. Geserveerd met een sneetje knapperig brood, boter en kaas is dit het soort snel en makkelijk comfortfood waar je graag naar teruggrijpt – vooral tijdens de koudere maanden.

Andere ingrediënten voor knolselderijsoep

Je kunt er makkelijk een veganistische soep van maken. Vervang gewoon de zuivelproducten (boter, room, parmezaan) door olie en veganistische alternatieven. Wij gebruiken parmezaan in ons recept, maar je kunt elke harde, smaakvolle kaas gebruiken. Als je geen knolselderij kunt vinden, kun je een soortgelijke soep maken met pastinaak, peterseliewortel of zelfs bloemkool.

Bewaartips

Laat overgebleven soep afkoelen tot kamertemperatuur voor je deze in een luchtdichte doos giet en in de koelkast zet. In de koelkast is de soep maximaal drie dagen houdbaar. Je kunt de soep ook tot twee maanden invriezen. Ontdooi de soep in de magnetron of een nacht in de koelkast voordat je hem opnieuw opwarmt.