Lactosevrije mini quiches

Lactosevrije mini quiches

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(0 stemmen)

45 min.

Recept van Annemiek van de Zanden

Ingrediënten

  • 5 velletjes filodeeg
  • 1 tl plantaardige margarine
  • 2 el Arla Lactofree roomkaas
  • 1 scheutje Arla Lactofree halfvolle melkdrank
  • 1½ tl oregano
  • 1½ theel. tijm
  • 1½ tl basilicum
  • zout en peper
  • 100 g champignons
  • 1 plakje salami
  • geraspte kaas
  • 1 gele en groene courgette
  • ijsklontjes
  • 1 ei

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Zorg dat van te voren je filodeeg ontdooid is en verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (boven & onderwarmte). Snij de champignons in kwarten en doe een beetje margarine in een koekenpan. Bak de champignons goudbruin, regelmatig even omscheppen. Snij de salami in kwartjes van ongeveer 1cm bij 1cm, dit hoeft echt niet precies. Tijd voor de filodeeg bakjes! Snijd het filodeeg in stukken van ongeveer 15 bij 15 cm, ongeveer zo groot als bladerdeeg plakjes zijn. Smeer 1 kant in met de margarine en leg er in de andere richting een volgend filodeeg plakje op. Leg dit voorzichtig in de muffinvorm en herhaal voor de rest van de plakjes. Gebruik je een metalen muffinvorm, vet deze dan even in met wat margarine! Doe de Arla Lactofree roomkaas in een kommetje en roer dit met een garde los. Voeg dan het scheutje melk toe en roer nogmaals goed tot het een egaal papje wordt. Doe dan het ei, de kruiden en zout er peper erbij en mix nogmaals. Als er toch wat klontjes in zitten, kan je dit gewoon laten, voor dit recept maakt dat niks uit. Vul elk filodeeg bakje met wat champignons, salami en geraspte kaas. Verdeel hier dan de roomkaas, melk en eimix overheen. Bak de quiches in ongeveer 30 min af, dek ze af met wat aluminiumfolie als het filodeeg te donker wordt. Breng een pannetje water met een theelepeltje zout aan de kook. Snij lange dunne linten van de courgette met een dunschiller. Maak een kom met water en de ijsblokjes en zet deze bij je pan in de buurt. Doe de courgette linten in de pan en laat ze ongeveer 10 seconden koken, haal ze er dan uit en doe ze in het ijswater. Dep ze daarna voorzichtig droog met wat keukenpapier. Laat de quiches ongeveer 5 minuten afkoelen en leg dan de courgettelinten erop. Eetsmakelijk! Tip: De quiches zijn de volgende dag ook nog lekker, het filodeeg wordt dan wel zacht. Tip: Een groot deel van de courgette blijft over, gebruik dit in een lekkere pastasaus bijvoorbeeld.

Print