Lactosevrije tzatziki

Lactosevrije tzatziki

15 min.
Deze lactosevrije tzatziki smaakt heerlijk in de zomer bij een barbecue. Maar je kan dit natuurlijk ook gewoon in de winter eten om in de Griekse sferen te blijven.

Bereidingswijze

  • Was de komkommers, snij ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer fijn en strooi er wat zout over heen. Laat ongeveer 30 minuten uitlekken in een vergiet.
  • Gooi de Lactofree halfvolle yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap en de dille in een blender of keukenmachine en breng op smaak met wat peper en zout. Mix het mengsel gedurende 1 minuut op volle snelheid. Voeg daarna de uitgelekte komkommer toe.
  • Laat eventueel even rusten en dien koel op in een mooie schaal.
Eet smakelijk!
Tip

Heb je geen blender? Dat is geen probleem. Pers de knoflook in een knoflookpers, snij de dille fijn en meng alles daarna goed door elkaar.

Ingrediënten

Arla Lactofree Halfvolle yoghurt
500 ml
Komkommers
2
Teentjes knoflook
2
Olijfolie
1 el
Citroensap
1 el
Dille
5 takjes
Peper
1 tl
Zout
½ tl