Linzenlasagne

1 u
Linzenlasagne

Lasagne is altijd al een favoriet geweest bij zowel kinderen als volwassenen, en daarom is linzenlasagne een fantastische manier om een linzen te gebruiken in je keuken. De gebakken champignons en zongedroogde tomaten geven een diepe, volle smaak, de linzen zorgen voor een lekkere bite, en de romige mornaysaus bindt het gerecht mooi samen. Linzenlasagne is zowel makkelijk te maken als ontzettend lekker!

Ingrediënten

Olijfolie
1 el
Gele ui, grof gesneden (Circa 100 g)
1
Champignons, grof gesneden
200 g
Courgette, grof geraspt (Circa 300 g)
1
Wortelen, grof geraspt (Circa 200 g)
2
Knoflookteentjes, gekneusd
4
Zongedroogde tomaten in olie, grof gesneden
150 g
Tomatenblokjes (Circa 400 g)
1 blikje
Gedroogde basilicum
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper
Beluga linzen of anicialinzen
150 g
Lasagnebladen
8
Mornay-saus (béchamelsaus)
½ L
Geraspte cheddar en maasdammer
150 g

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en champignons toe en bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur, of totdat de champignons hun vocht hebben verloren.
  • Voeg de overige groenten, tomaten en kruiden toe. Spoel de linzen goed af en voeg ze rauw toe aan de groentesaus. Laat de saus nog ongeveer 5 minuten zonder deksel koken.
  • Leg een heel dunne laag groentesaus op de bodem van een ovenschaal (ongeveer 20 x 30 cm) en verdeel de helft van de lasagnebladen erover. Ga verder met groentesaus, mornaysaus, de rest van de lasagnebladen, groentesaus – en eindig met geraspte kaas bovenop.
  • Bak de linzenlasagne 25-35 minuten in het midden van de oven op 225°C in een traditionele oven. Haal hem eruit en laat hem ongeveer 10 minuten rusten voor het serveren.
Eet smakelijk!

Variëren met linzen

Je kunt alle soorten linzen gebruiken in de lasagne, zowel rode als groene, maar de zwarte belugalinzen geven een lekkere bite.

Voedingswaarde, per Serving

Energie-inhoud:

707 Kcal

vezels 17,4 gram vezels
eiwit 37,2 gram eiwit
koolhydraten 72 gram koolhydraten
vet 29,8 gram vet
https://www.arla.nl/recepten/linzenlasagne/