Linzenlasagne
1 u
&format=webp)
Lasagne is altijd al een favoriet geweest bij zowel kinderen als volwassenen, en daarom is linzenlasagne een fantastische manier om een linzen te gebruiken in je keuken. De gebakken champignons en zongedroogde tomaten geven een diepe, volle smaak, de linzen zorgen voor een lekkere bite, en de romige mornaysaus bindt het gerecht mooi samen. Linzenlasagne is zowel makkelijk te maken als ontzettend lekker!
Ingrediënten
Olijfolie
|
1 el |
---|---|
Gele ui, grof gesneden (Circa 100 g)
|
1 |
Champignons, grof gesneden
|
200 g |
Courgette, grof geraspt (Circa 300 g)
|
1 |
Wortelen, grof geraspt (Circa 200 g)
|
2 |
Knoflookteentjes, gekneusd
|
4 |
Zongedroogde tomaten in olie, grof gesneden
|
150 g |
Tomatenblokjes (Circa 400 g)
|
1 blikje |
Gedroogde basilicum
|
1 tl |
Gedroogde tijm
|
1 tl |
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
|
Beluga linzen of anicialinzen
|
150 g |
Lasagnebladen
|
8 |
---|---|
Mornay-saus (béchamelsaus)
|
½ L |
Geraspte cheddar en maasdammer
|
150 g |
Bereidingswijze
Variëren met linzen
Je kunt alle soorten linzen gebruiken in de lasagne, zowel rode als groene, maar de zwarte belugalinzen geven een lekkere bite.
Voedingswaarde, per Serving
Energie-inhoud:
707 Kcal
vezels | 17,4 gram vezels |
eiwit | 37,2 gram eiwit |
koolhydraten | 72 gram koolhydraten |
vet | 29,8 gram vet |
