Luchtige karnemelk pannenkoekjes

Luchtige karnemelk pannenkoekjes

Rating

(0 votes)

Kleine pannenkoekjes, op z'n Amerikaans

Ingrediënten

Porties
  • 2 stukjes eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el vanillesuiker
  • 500 ml Arla® biologisch Karnemelk
  • olie

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Klop de eieren los met een mespunt zout. Zeef het bakmeel boven de kom en roer dit met de vanillesuiker goed door het ei. Klop er nu scheutje voor scheutje de karnemelk doorheen tot een luchtig en soepel beslag. Roer als laatste een eetlepel olie door het beslag. Verwarm een anti-aanbak koekenpan en bestrijk deze dun met olie. Schep steeds grote eetlepels beslag in de pan en wrijf dit uit tot een mooi rondje. Bak je pannenkoekjes op middelhoog vuur. Zodra de bovenkant van de pannenkoekjes begint te drogen draai je ze om. Bak er 2-3 tegelijk tot ze mooi goudbruin zien. Bestrijk de pan steeds opnieuw dun met olie. Serveer de pannenkoekjes met stroop, suiker&citroensap of jam.

Duur

30 minuten

Tips

Tip: Ze zijn ook koud lekker met fruit voor bij een picknick bijvoorbeeld.

Print