Oud brood avocado toast met paprika

Oud brood avocado toast met paprika

10 min.
Bereid een eenvoudige maar smakelijke avocado toast met paprika in slechts een paar stappen. Maak een paar heerlijke toasts voor een ontspannen weekendbrunch gedeeld met vrienden en familie, of geniet ervan als een snelle lunch op een drukke doordeweekse dag. Hoe dan ook, je geniet van de geweldige combinatie van smaken van avocado, paprika, witte kaas, tahini en zuurdesembrood.
https://www.arla.nl/recepten/oud-brood-avocado-toast-met-paprika/

Bereidingswijze

  • Klop de witte kaas en de helft van de tahini op tot het licht en luchtig is. Verdeel over twee sneetjes zuurdesem en spreid gelijkmatig uit.
  • Garneer elk sneetje met avocado en besprenkel met de resterende tahini. Bestrooi met paprika en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Eet smakelijk!
Tips

Het gaat erom perfect rijpe avocado's te vinden die licht zacht zijn, maar niet te zacht. Ze zijn essentieel voor de textuur van je toast, dus kies nauwkeurig.

Tips

Snijd de avocado niet voordat je klaar bent om de toast te assembleren. Avocado heeft de neiging om te oxideren en snel bruin te worden, wat zorgt voor een nogal onaantrekkelijke presentatie. We raden aan de toast direct na het bereiden te serveren.

Ingrediënten

Oud zuurdesembrood, geroosterd
2 plakjes
Tahini
2 el
Zachte witte kaas
60 g
Avocado, gehalveerd, ontpit, geschild en in plakjes gesneden
1
Gerookte paprika
½ tl
Zout en zwarte peper naar smaak

Eenvoudige avocado toast met gerookte paprika

Geniet van een makkelijk te maken avocado toast met gerookte paprika, waarbij rijke, romige avocado wordt gecombineerd met de subtiele hitte van paprika. Elke hap garandeert een wonderlijke mix van knapperig brood, romige avocado en zachte witte kaas. We hebben het over slechts een handvol ingrediënten en tien minuten van je tijd voordat je je tanden kunt zetten in je nieuwe, mogelijke favoriete toast.

We hebben verschillende avocadorecepten om te ontdekken. Probeer bijvoorbeeld onze avocadomousse met roggebroodcroutons of maak een avocadosandwich met roomkaas en tomaat voor de lunch.

Geroosterd oud zuurdesembrood voor een perfecte crunch

Geroosterd zuurdesembrood is echt een van de bepalende spelers in deze avocadotoast. Voor de perfecte crunch raden we aan om oud brood te gebruiken. Geloof het of niet, overgebleven brood werkt wonderbaarlijk goed als knapperige basis voor de romige ingrediënten. Een dag oud brood behoudt zijn textuur echt goed en verandert in een goudbruin genot wanneer het geroosterd wordt.

Een romige basis met zachte witte kaas en tahini

De combinatie van zachte witte kaas en tahini creëert een fluweelzacht bed dat de rijkdom van de avocado versterkt. Witte kaas geeft licht zure smaaknoten die helpen om de rijke, boterachtige smaak van de avocado in evenwicht te brengen. Dit zorgt ervoor dat het smaakprofiel vol complexiteit en nuance zit bij elke hap die je neemt. De nootachtige tahini dient perfect als een romig bindmiddel omdat het een milde bitterheid heeft die goed past bij de zoetheid in de andere ingrediënten.

Laat je creativiteit de vrije loop

Hoewel we natuurlijk van ons recept houden, moedigen we je ook aan om creatief te zijn. Om je te helpen je creativiteit te omarmen, hebben we een paar suggesties die als een goed startpunt kunnen dienen.

Ingemaakte rode uien staan bovenaan de lijst met ingrediënten waarmee je kunt spelen. De zuurheid en licht zoete smaak spelen perfect met de rijke romigheid van de avocado. Ze hebben ook een beetje bite, wat alleen maar toevoegt aan de algehele ervaring. Kies voor ingemaakte rode uien als je een smaakboost wilt en ook een mooie roze kleur.

Een eenvoudige keuze voor een eenvoudig gerecht is om verse basilicumblaadjes toe te voegen aan de avocadoplakjes. Ze voorzien het gerecht van een verfrissend kruidig aroma en een subtiele peperige smaak.

Voor een stoutmoedigere optie, ga je voor geroosterde cherrytomaatjes. Ze brengen niet alleen een zoetheidsexplosie, maar geven ook een zuurelement dat helpt om door de rijke avocado heen te snijden. Bovendien voegen ze een sappige, zachte textuur en warme rode tinten toe.