Overnight oats - drie variaties

Overnight oats - drie variaties

1 u
Overnight oats zijn het perfecte ontbijt als je iets eenvoudigs en lekkers wilt om mee wakker te worden – en misschien iets langer te slapen. Hier zijn drie variaties van dit heerlijke ontbijt met skyr en verschillende fruittoppings. Laat je inspireren door verschillende smaakcombinaties die je ruim van tevoren kunt bereiden, zodat ze 's ochtends meteen klaar zijn.
https://www.arla.nl/recepten/overnight-oats-drie-variaties/

Bereidingswijze

Havermout met frambozen en hennepzaad
  • Meng de havervlokken en de hennepzaadjes. Voeg skyr en water toe en roer.
  • Pureer de frambozen met honing tot een compote.
  • Doe skyr en compote in laagjes een glas, waarbij je twee lagen van elk maakt. Dek het glas af en zet het minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
Havermout met appel en bosbessen
  • Meng haver en roggevlokken met skyr.
  • Voeg de geraspte appel, het water en de honing toe en roer ze door de pap.
  • . Garneer met bosbessen en dek af met een deksel of huishoudfolie. Zet de pap minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
Havermout met sinaasappel en gember
  • Rooster hazelnoten ca. 1 min. in de magnetron (je kunt ze ook in een pan roosteren tot de doppen knappen en de noten gaan geuren). Snijd de hazelnoten doormidden en meng ze met de havervlokken en skyr.
  • Schil de sinaasappels en verwijder het vlies. Snijd de sinaasappels langs de vliezen open boven een kom zodat de partjes loskomen zonder de vliezen.
  • Voeg het sinaasappelsap samen met de gember toe aan de pap.
  • Snijd de sinaasappelpartjes in kleinere stukjes en leg ze op de pap. Dek de pap af en zet deze minstens 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
Eet smakelijk!
Tips

Zorg voor de juiste verhouding! Bij het maken van overnight oats is het belangrijk om ongeveer twee keer zoveel skyr of yoghurt toe te voegen als havermout. Als je niet genoeg vloeistof toevoegt, wordt de havermout dik en brijig. Als je echter te veel vloeistof toevoegt, verandert het stevige ontbijt in een soepachtig mengsel. Het is dus essentieel dat je het juiste evenwicht vindt tussen havervlokken en vocht, of dat nu skyr, yoghurt of melk is, om een papachtige consistentie te bereiken. Zorg ervoor dat je de havervlokken goed roert voordat je gaat eten. De ingrediënten kunnen na uren in de koelkast zijn bezonken. Meng de pap dus voordat je hem opeet, om een gelijkmatige textuur in het mengsel te krijgen.

Vragen over overnight oats

Een heerlijk ontbijt vereist geen urenlange voorbereiding en veel ingrediënten. Met ons recept voor overnight oats krijg je het beste ontbijt dat je 's ochtends veel tijd bespaart. Lees verder voor meer informatie over deze moderne versie van pap met een frisse twist.

Hoe maak je overnight oats?
Maak overnight oats met havervlokken en skyr als hoofdingrediënten. Je kunt drie fruitige variaties maken met ons recept voor overnight oats door verschillende componenten toe te voegen. Meng de ingrediënten en garneer de pap met de fruitelementen erop. Dek de havermout af met huishoudfolie en laat hem minstens 4 uur in de koelkast staan, bij voorkeur een nacht.
Hoe lang blijft overnight oats goed?
Overnight oats kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden als je hem afdekt met huishoudfolie of in een pot of een luchtdichte bak bewaart. Hoe langer hij in de koelkast staat, hoe zachter de havermout wordt, wat misschien beter is als je van een romige consistentie houdt. De houdbaarheid hangt vooral af van de ingrediënten in de overnight oats. Variaties met bessen zijn meestal maar ongeveer 2 dagen houdbaar voordat de bessen papperig worden, terwijl variaties zonder bessen iets langer houdbaar zijn.
Kun je overnight oats opwarmen?
Overnight oats wordt meestal gekoeld geserveerd, maar je kunt de pap in de magnetron op laag vermogen opwarmen als je het liever warm eet. Het maakt de haver romiger met een textuur zoals die van vers gekookte havermout. Houd de fruitige toppings in de gaten als je de magnetron gebruikt. Voeg het fruit en de bessen pas na het opwarmen van de pap toe, anders worden ze te papperig.
Kan ik overnight oats invriezen?
Je kunt overnight oats 3 tot 6 maanden invriezen, afhankelijk van de ingrediënten. Het is het beste om de havermout in porties in verschillende luchtdichte bakjes te doen, omdat het makkelijker is om afzonderlijke porties te ontdooien in plaats van een grote hoeveelheid. Laat aan de bovenkant van de bakjes voldoende ruimte over zodat de pap tijdens het invriezen kan uitzetten. Om vriesbrand te voorkomen moet je ervoor zorgen dat de bakjes de bodem of de zijkanten van je vriezer niet raken. Ontdooi de bevroren havermout een nacht in de koelkast of laat hem een paar uur op kamertemperatuur op het aanrecht staan tot hij ontdooid is.
Wanneer voeg je fruit toe aan overnight oats?
Fruit kan op allerlei manieren aan overnight oats worden toegevoegd. Meng het met de havervlokken, doe het in laagjes tussen het papmengsel of gebruik het fruit als topping om de pap een finishing touch te geven. Als je van plan bent de overnight oats pas de volgende dag te eten, voeg dan het fruit toe wanneer je de pap maakt – of het nu in het havermengsel zit of erbovenop als garnering. Als je het voor meerdere dagen maakt, kun je overwegen met het fruit of de bessen te wachten tot je weet wanneer je de pap gaat eten.

Ingrediënten

Havermout met frambozen en hennepzaad
Havervlokken
75 g
Hennepzaad
3 el
Arla® skyr naturel
400 ml
Water
100 ml
Verse frambozen
125 g
Honing
2 tl
Havermout met appel en bosbessen
Havervlokken
50 g
Roggemeel
25 g
Arla® skyr naturel
400 ml
Appel geraspt
1
Water
100 ml
Honing
2 tl
Blauwe bessen
75 g
Havermout met sinaasappel en gember
Hazelnoten
50 g
Havervlokken
75 g
Arla® skyr naturel
400 ml
Verse gember geraspt
2 tl
Sinaasappelen (ca. 125 g)
2

Gemakkelijk ontbijt met overnight oats

Zorg dat je ontbijt klaar staat in de koelkast met ons recept voor heerlijke overnight oats. Het is een superontbijt dat je kunt meenemen voor onderweg. Overnight oats zijn verrassend makkelijk te maken en perfect voor drukke ochtenden. Met een breed scala aan smaakopties kun je het hele jaar door genieten van een goed ontbijt, ongeacht het weer of je stemming. Het is eenvoudig en snel en kan worden aangepast met je favoriete smaken en toevoegingen. Als je meer inspiratie nodig hebt voor een lekker ontbijt, kijk dan eens naar onze recepten voor baked oats met bosbessen, kokosgranola en een mooie roze smoothiebowl met vers fruit en bessen. Ze zijn allemaal heerlijk en eenvoudig te bereiden.

Een klassieke pap met een twist

Deze van ouderwetse havervlokken gemaakte pap lijkt misschien niet de meest opwindende manier om je dag te beginnen. Maar als je er een kleine draai aan geeft met frisse en sappige smaken is het een van de meest eenvoudige en goddelijke ochtendmaaltijden. Wij presenteren je drie verschillende opties die zo verleidelijk zijn dat je er graag voor uit je bed komt. Met deze smaken om uit te kiezen zal het ontbijt nooit meer saai zijn.

Havermout met frambozen en hennepzaad

Hou jij net zoveel van frambozen als wij? Dan zul je gek zijn op deze overnight oats met frambozen, hennepzaad en honing. De havermout wordt gemengd met hennepzaad, skyr en water en in laagjes afgewisseld met verse frambozen en honing die samen zijn gepureerd. Geniet van de heerlijke combinatie van zoete, wrange en aangenaam nootachtige smaken die elkaar perfect aanvullen. Gebruik verse of bevroren bessen voor je heerlijke ontbijt met overnight oats met frambozen.

Havermout met appel en bosbessen

Appels en bosbessen vormen een prachtig paar, want ze delen een zoete en zure smaak die je smaakpapillen volop activeert – op de best mogelijke manier natuurlijk. Voor dit recept wordt de havermout gemengd met skyr en roggevlokken voor een smaakervaring met meer textuur. De toevoeging van een geraspte appel en honing zorgt voor extra zoetheid. Als bekroning wordt de pap afgemaakt met verse bosbessen voor een sappig accent. Probeer deze overnight oats met bosbessen en appels eens als je zin hebt in iets verfrissend zoets en zuurs tegelijk.

Havermout met sinaasappel en gember

Sinaasappel en gember zijn een klassieke combinatie om 's morgens goed wakker te worden. De overnight oats met sinaasappel en gember zijn gemengd met geroosterde hazelnoten, een beetje gember en sinaasappelsap voor een frisse en scherpe smaak. Als klap op de vuurpijl is de pap mooi gegarneerd met dunne sinaasappelschijfjes. Wat is een betere manier om de dag te beginnen dan met zoete en pittige smaken?

Maak overnight oats klaar voor de hele week

Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs en lekkers om 's ochtends te eten, is het moeilijk om overnight oats te overtreffen. Al het voorbereidende werk is de avond ervoor gedaan, zodat je wakker kunt worden met een romig, heerlijk ontbijt dat barst van de verse smaken. Het is een heel eenvoudig recept waarbij je geen oven nodig hebt dat je kunt aanpassen met je favoriete fruit, bessen, zaden, kruiden en noten. Je kunt het in een paar minuten klaarmaken, vlak voordat je naar bed gaat. Begin nu en geniet er morgen van!

Je kunt ook overnight oats voor een week bereiden, zodat je de hele week gemakkelijk ontbijt of snacks hebt. Meng gewoon alle ingrediënten behalve het verse fruit en de bessen. Op die manier kun je ze tot 5 dagen bewaren – perfect voor een werkweek. Voeg gewoon de avond tevoren of 's ochtends vers fruit of bessen toe. Als je die ingrediënten meteen toevoegt, eet de pap dan binnen 3 dagen.

Voeg een eigen accent toe

Ervaar verschillende smaken en texturen en probeer overnight oats met chiazaad. Chiazaadjes zorgen voor een milde nootachtige smaak en ze absorberen een deel van de vloeistof in de haver, wat resulteert in een dikkere consistentie. Meng de zaadjes met havervlokken en skyr voor een romige textuur met een beetje knapperigheid. Je kunt ook gehakte pure chocolade of cacaonibs toevoegen.

Als je van extra romige en dikke havermout houdt, maak dan overnight oats met yoghurt. Yoghurt heeft een zure smaak die past bij de wrange smaken van het fruit en de bessen die in dit recept worden gebruikt. Geef de havermout een beetje extra liefde met warme kruiden zoals kaneel, kruidnagel of kardemom die

de aroma's in het recept versterken. De smaakcombinaties zijn werkelijk eindeloos. Experimenteer en ontdek je favoriet.