Paas broodjes
Deze heerlijke paasbroodjes zijn geïnspireerd door de Zweedse broodjes genaamd Semlor. Deze paasbroodjes zijn alleen veel frisser en passen wat meer bij de lente met een smakelijke vulling van citroen, vanille, slagroom en lemon curd. De broodjes zijn versierd met eetbare bloemen - en paaseieren natuurlijk. Verwen je visite dit jaar met deze heerlijke paasbroodjes. Wedden dat ze volgend jaar weer komen?
Ingrediënten
Deeg
| 200 ml | |
|
Gist
|
25 g |
|
Algemeen bloem
|
425 g |
|
Ei
|
1 |
|
Zout
|
½ tl |
|
Kardemom
|
1 tl |
|
Suiker
|
100 g |
|
Boter
|
100 g |
|
Ei
|
1 |
Vulling
|
Marsepein
|
150 g |
|---|---|
|
Slagroom
|
1 dl |
|
Citroenschil, onbespoten
|
1 el |
|
Vanillesuiker
|
2 tl |
|
Lemon curd
|
200 g |
|
Slagroom
|
4 dl |
Glazuur
|
Poedersuiker
|
100 g |
|---|---|
|
Citroensap
|
1½ el |
Garnering
|
Pistachenoten
|
2 el |
|---|---|
|
Stuks dragee-paaseitjes
|
10 |
|
Naar keuze eetbare bloemen
|
Bereidingswijze
Het deeg
Vulling
Glazuur