Paddenstoel carbonara

Paddenstoel carbonara

30 min.
Paddenstoel carbonara is vergelijkbaar met spaghetti carbonara - een zeer populair gerecht. Normaal gesproken wordt het geserveerd met spek, maar in deze paddenstoel carbonara hebben we een vegetarische versie gemaakt en het spek vervangen door paddenstoelen en gerookte of gezouten amandelen. Paddenstoel carbonara is een gerecht dat hopelijk in de smaak valt als je meer groen wilt eten.
https://www.arla.nl/recepten/paddenstoel-carbonara/

Bereidingswijze

Spaghetti
  • 1. Breng water met zout aan de kook in een grote pan met dikke bodem.
  • 2. Kook de pasta ongeveer 9 minuten tot hij gaar is maar niet te zacht.
  • 3. Bewaar 200 ml kookvocht.
  • 4. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
Gebakken paddenstoelen
  • 1. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan.
  • 2. Bak de champignons op hoog vuur ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en droog zijn.
  • 3. Voeg amandelen, knoflook en zout toe aan de paddenstoelen en breng op smaak.
Saus
  • 1. Meng de eieren en kaas goed in een kom.
  • 2. Breng de kookroom en 200 ml kookvocht aan de kook in de pan met de pasta en voeg spaghetti en lente-ui toe.
  • 3. Roer het eimengsel door de spaghetti, meng goed en verwarm alles goed door.
Bij het serveren:
  • 1. Verdeel de spaghetti met saus over 4 warme diepe borden.
  • 2. Verdeel de gebakken paddenstoelen erover en bestrooi met bieslook en peper. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips

Regrowing begint populair te worden. Dit betekent dat je de groenten die je al hebt gebruikt opnieuw laat groeien. Als bijvoorbeeld een lente-ui of prei nog wortels heeft wanneer je hem koopt, kun je de onderkant van de ui of prei planten en dan zal deze opnieuw groeien. Je hebt waarschijnlijk niet genoeg ruimte om veel uien of prei op deze manier te kweken, maar je kunt verschillende regrow-groenten in de vensterbank zetten, zodat je altijd een groen accent hebt voor je maaltijden. Probeer het eens uit.

Ingrediënten

Spaghetti
Water
3 L
Grof zout
1 el
Spaghetti
400 g
Gebakken paddenstoelen
Olijfolie
2 tl
Champignons gehalveerd en in kwarten gesneden
450 g
Gehakte amandelen gezouten of gerookte
75 g
Knoflook fijngehakt
2 teentjes
Grof zout
½ tl
Saus
Eieren
2
Geraspte cheddar en maasdammer
75 g
Kookroom
250 ml
Lente-uitjes of prei, in dunne ringen gesneden (ongeveer 200 g)
2 bosje
Garnering
Fijngeknipte bieslook of fijngesneden lente-ui of preitop