Pasta met roomkaas

Pasta met roomkaas

25 min.
Dit is een simpel en makkelijk pastagerecht met een saus van roomkaas geserveerd met edamame bonen, walnoten en citroen. Binnen een half uur staat deze maaltijd op tafel, dus het is een perfect recept als je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan!

Bereidingswijze

  • Breng water met zout aan de kook en kook de pasta gaar met de instructies op de verpakking. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan. Haal de walnoten vervolgens uit de pan en zet ze apart om af te koelen. Smelt de boter en fruit de knoflook voor ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur. Doe de nog bevroren edamame bonen in de pan en bak ze nog ongeveer 5 minuten mee. Haal ongeveer 300 ml van het pastawater uit de pan en zet dit apart. Giet de rest van de pasta en het pastawater in een zeef. Doe 200 ml van het pastawater terug in de pan samen met de roomkaas en het zout en klop het tot een dunne saus. Doe de pasta samen met de spinazieblaadjes in de saus en meng tot de blaadjes zijn gekrompen. Voeg eventueel nog wat pastawater toe. Was de citroen en rasp de schil van de citroen af. Pers daarna ongeveer 1 eetlepel citroensap eruit. Voeg de citroenschil en het sap toe aan het pasta mengsel. Giet de pasta in een schaal en voeg de edamame bonen en walnoten toe. Bestrooi met chilivlokken en serveer direct.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Gedroogde pasta bijvoorbeeld pastaschelpen
400 g
Walnoten
50 g
Boter
10 g
Teentjes knoflook
2
Edamame (diepvries)
250 g
Arla Lactofree Roomkaas
200 g
Snuf zout
Babyspinazie
200 g
Citroen
1
Chilivlokken