Lactosevrije pasta met zalm en asperges

Lactosevrije pasta met zalm en asperges

Deze lactosevrije pasta met gerookte zalm en asperges draait helemaal om het goede - een gerecht dat de delicate smaken van zachte gerookte zalm, levendige asperges en een lichte maar romige saus combineert zonder lactose. Dit recept is eenvoudig te maken en is een fantastische keuze voor een snelle en bevredigende midweekse maaltijd die je laat verlangen naar meer.
https://www.arla.nl/recepten/pasta-met-zalm-en-asperges/

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de onderkant van de asperges af, bestrijk ze met olie en grill ze 5-10 minuten in een grillpan.
  • Schilfer de zalm.
  • Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater. Meng crème fraiche met pasta en voeg een beetje kookwater toe.
  • Voeg zalm en asperges toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer met bieslook.
Eet smakelijk!
Tips

Kies voor pastavormen die de saus goed vasthouden, bijvoorbeeld penne, fusilli of farfalle. Deze vormen helpen om de smaken van het gerecht in elke hap te vangen. De hoekjes en gaatjes van penne, de gedraaide spiralen van fusilli of de fijne vouwen van farfalle vormen perfecte zakken waar de saus zich aan vastklampt, zodat elke hap barst van de romigheid en smaak.

Vragen over lactosevrije pasta met zalm en asperges

Dit lactosevrije recept voor zalm en asperges pasta is een topper voor elke avond van de week of wanneer je indruk wilt maken op je vrienden en familie. Lees verder voor meer informatie over dit heerlijke gerecht.

Hoe lang is pasta met zalm en asperges goed?
Deze pasta met zalm, asperges en crème fraiche blijft 3-4 dagen goed in de koelkast. Bewaar de pasta in een afgedekt bakje of deksel om hem vers te houden en te voorkomen dat hij overig smaken uit de koelkast absorbeert.
Kun je gekookte pasta met zalm invriezen?
Ja, je kunt gekookte pasta met zalm invriezen. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het invriest. Verdeel het in individuele porties of gezinsporties. Dit maakt het makkelijker om later de gewenste hoeveelheid te ontdooien en opnieuw op te warmen zonder de hele partij te hoeven ontdooien. Doe de porties in luchtdichte bakjes of diepvrieszakjes en sluit ze goed af. Gekookte pasta met zalm kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Houd er rekening mee dat het invriezen de textuur van de pasta lichtjes kan beïnvloeden, zodat deze misschien niet zo stevig is als vers gekookte pasta.
Kun je romige pasta met zalm opnieuw opwarmen?
Je kunt de pasta met zalm en asperges opwarmen als je nog restjes in de koelkast of vriezer hebt liggen. Als het in de koelkast is bewaard, kun je het gewoon opwarmen op het fornuis of in de oven of magnetron. Voeg eventueel wat extra vloeistof of saus toe om uitdroging te voorkomen. Als de pasta bevroren is, zet hem dan de avond voordat je hem gaat eten uit de vriezer in de koelkast. Door het langzaam te laten ontdooien in de koelkast blijft de textuur behouden.

Ingrediënten

Pasta
150 g
Gerookte zalm
100 g
Groene asperges
350 g
Bakje lactosevrije crème fraîche
1
Zout
Paprika
Bieslook voor de garnering

Geniet van deze romige pasta met zalm en asperges

Geniet van deze lactosevrije pasta met verse zalm en asperges met frisse en heldere smaken. Het combineert malse gerookte zalm, levendige asperges en een weelderige saus. De romige lactosevrije saus omhult elke streng pasta, zalm en asperge, waardoor een luxe en fluweelzachte textuur ontstaat die je niet zult kunnen weerstaan. De levendige asperges voegen een uitbarsting van kleur en een heerlijke knapperigheid toe, terwijl de frisse en aardse smaak heerlijk samengaat met de romige saus.

Trek in meer zalm recepten? Wat dacht je van onze heerlijke lactosevrije taart met zalm? Het is een eenvoudige en stevige maaltijd die garant staat voor voldoening bij elke hap. Je kunt ook een ander heerlijk pastarecept proberen met onze romige lactosevrije pasta met champignons en pompoen.

Een lactosevrije versie voor iedereen

Romig, vers en smaakvol - deze pasta met zalm en asperges is gewoonweg onweerstaanbaar. En het beste? Iedereen kan ervan genieten zonder zich zorgen te maken over lactose. Lactosevrije crème fraiche zorgt voor een romige en pittige toets die harmonieus samengaat met de overig ingrediënten, waardoor een rijk en fluweelzacht laagje ontstaat dat de pasta, zalm en asperges omhult. De pittigheid van de crème fraiche versterkt alle smaken en geeft je smaakpapillen een heerlijke traktatie.