Pistachetaart

Pistachetaart

> 60 minuten
Een luchtige en gladde gemberglazuur op een basis van digestivekoekjes, kokos, pistache, gecondenseerde melk en kleine stukjes ingelegde gember. Werk de taart af met pistachenoten.
https://www.arla.nl/recepten/pistachetaart/

Bereidingswijze

Taart
  • Smelt de boter in een steelpan en laat afkoelen.
  • Hak de pistachenoten grof en de gember fijn.
  • Plet de digestivekoekjes grof.
  • Doe de boter, pistachenoten, koekjes, gember, kokosvlokken en gecondenseerde melk in een kom en meng goed.
  • Druk het mengsel in een met bakpapier beklede vorm van 20x25 cm en zet het ongeveer een uur in de koelkast tot het stevig is.
Glazuur
  • Klop de boter, melk, poedersuiker, stroop en gember tot een luchtig mengsel. Verdeel het mengsel over de taart en bestrooi met pistachenoten. Snijd in stukken en serveer.
Eet smakelijk!

Pistachetaart

Hoe kun je de pistachesmaak versterken?
Vanille- of amandelextract geeft de pistachesmaak een krachtige boost. Gebruik echter niet te veel, want anders gaat de delicate nootsmaak verloren.
Wat is de makkelijkste manier om pistachenoten uit de dop te halen?
Knijp gewoon de twee open helften samen. Hierdoor zal het tegenoverliggende (gesloten) uiteinde knappen en kan de noot er gewoon uitrollen. Gebruik voor de meer hardnekkige of volledig gesloten exemplaren een halve dop om ze open te wrikken.
Welke smaak gaat goed samen met pistachetaart?
Door zijn milde en licht zoete aroma passen heel wat smaken bij deze taart. Elke citrussmaak – en dan vooral sinaasappel – zal van deze taart een echte topper maken. Ook pure, melk- of witte chocolade zijn uitstekende keuzes.

Ingrediënten

Taart
Boter
125 g
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
50 g
Ingelegde gember
50 g
Digestive koekjes
250 g
Kokosvlokken
60 g
Gecondenseerde melk
200 ml
Glazuur
Boter
100 g
Melk
2 el
Poedersuiker
200 g
Lichte siroop
2 el
Gemalen gember
2 el
Pistachenoten, gedopt en geroosterd
50 g

Een delicaat gearomatiseerde lekkernij voor bij de thee

Deze prachtig ogende pistacherepen zijn evenzeer een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De zoete, boterige onderkant is versierd met groene stukjes noot en afgewerkt met een romig gemberglazuur dat van je middagthee een buitengewone ervaring zal maken.

Het perfecte recept voor bij de afternoon tea

Dit elegante dessert is snel en relatief probleemloos te maken, makkelijk te bewaren en zal al snel je favoriete tussendoortje worden. Je kunt de taart van tevoren bereiden of een week lang in de koelkast bewaren, zodat niemand teleurgesteld is als de onvermijdelijke trek toeslaat.

Het geheim achter de lekkere pistachesmaak

Hoe verser de pistachenoten, hoe lekkerder het dessert. Noten die niet gedopt zijn, behouden hun smaak veel langer en de extra inspanning die je moet leveren om de dop te verwijderen, is altijd de moeite waard.

Zo bewaar je pistachetaart

Deze repen zijn in een luchtdichte doos in de koelkast tot een week houdbaar.