Pistachetaart

Pistachetaart

> 60 minuten
Een luchtige en gladde gemberglazuur op een basis van digestivekoekjes, kokos, pistache, gecondenseerde melk en kleine stukjes ingelegde gember. Werk de taart af met pistachenoten.
Eet smakelijk!

Pistachetaart

Hoe kun je de pistachesmaak versterken?
Vanille- of amandelextract geeft de pistachesmaak een krachtige boost. Gebruik echter niet te veel, want anders gaat de delicate nootsmaak verloren.
Wat is de makkelijkste manier om pistachenoten uit de dop te halen?
Knijp gewoon de twee open helften samen. Hierdoor zal het tegenoverliggende (gesloten) uiteinde knappen en kan de noot er gewoon uitrollen. Gebruik voor de meer hardnekkige of volledig gesloten exemplaren een halve dop om ze open te wrikken.
Welke smaak gaat goed samen met pistachetaart?
Door zijn milde en licht zoete aroma passen heel wat smaken bij deze taart. Elke citrussmaak – en dan vooral sinaasappel – zal van deze taart een echte topper maken. Ook pure, melk- of witte chocolade zijn uitstekende keuzes.

Ingrediënten

Een delicaat gearomatiseerde lekkernij voor bij de thee

Deze prachtig ogende pistacherepen zijn evenzeer een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De zoete, boterige onderkant is versierd met groene stukjes noot en afgewerkt met een romig gemberglazuur dat van je middagthee een buitengewone ervaring zal maken.

Het perfecte recept voor bij de afternoon tea

Dit elegante dessert is snel en relatief probleemloos te maken, makkelijk te bewaren en zal al snel je favoriete tussendoortje worden. Je kunt de taart van tevoren bereiden of een week lang in de koelkast bewaren, zodat niemand teleurgesteld is als de onvermijdelijke trek toeslaat.

Het geheim achter de lekkere pistachesmaak

Hoe verser de pistachenoten, hoe lekkerder het dessert. Noten die niet gedopt zijn, behouden hun smaak veel langer en de extra inspanning die je moet leveren om de dop te verwijderen, is altijd de moeite waard.

Zo bewaar je pistachetaart

Deze repen zijn in een luchtdichte doos in de koelkast tot een week houdbaar.