Rode biet gehaktballetjes

Rode biet gehaktballetjes

45 min.
Rode biet gehaktballetjes zijn heerlijke vegetarische gehaktballetjes boordevol smaak en kleur. Rode biet gehaktballetjes zijn lekker op roggebrood, in een sandwich en in een lunchbox - en je kunt ze kruiden met jouw favoriete kruiden.
https://www.arla.nl/recepten/rode-biet-gehaktballetjes/

Bereidingswijze

Bereidingswijze
  • Prak de feta met een vork.
  • Meng de feta, rode bieten, havermout en de overige ingrediënten goed samen tot een samenhangend mengsel - gebruik gerust je handen.
  • Zet het mengsel afgedekt in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.
  • Laat de helft van de boter goudbruin worden in een pan.
  • Vorm de helft van het rode biet mengsel met een lepel tot ongeveer 12 kleine burgers en bak ze op matig vuur voor ongeveer 10 minuten - keer ze af en toe om.
  • Vorm de rest van de burgers en bak ze in de rest van de boter.
Eet smakelijk!
Tips

Als je op zoek bent naar hamburgers die een beetje lijken op hamburgers met vlees, dan zijn de rode biet burgers een goede keuze. Zowel qua smaak als kleur lijken ze een beetje op hamburgers met vlees.

Tips

Je kunt 12 grote rode biet gehaktballetjes maken van deze portie. In principe bakken we kleine gehaktballetjes. Een plantaardig mengsel is iets poreuzer dan een vleesmengsel, en daarom makkelijker om mee te werken als de gehaktballetjes klein zijn. Kleine gehaktballetjes krijgen ook een betere korst tijdens het bakken, wat zorgt voor extra smaak.

Ingrediënten

Ongeveer 24 kleine rode biet gehaktballetjes
Feta in blokjes
200 g
Fijngemalen havermout
150 g
Fijngehakte rode ui (ongeveer 75 g)
1
Eieren
2
Knoflookteentjes, fijngehakt
2
Grof zout
1 tl
Versgemalen peper
Boter
25 g