Rode bietentartaar
45 min.
Rode bietentartaar is, zoals de naam al aangeeft, de vegetarische versie van de klassieke tartaar. Dit heerlijke recept ziet er prachtig uit op het bord en is perfect als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden. En het is ook nog eens eenvoudig te maken, vooral als je kant-en-klare groentechips koopt en misschien zelfs een kant-en-klare mayonaise met fijngehakte dragon gebruikt. Als variatie op de chips kun je ook gehakte gezouten amandelen gebruiken, dat smaakt ook erg lekker. Rode bietentartaar is ook een goede keuze voor een heerlijke lunch.
Bereidingswijze
Rode bietentartaar
Dragonmayonaise
Aardperenchips
Rode bietentartaar
Tips
Als je de rode bietentartaar als hoofdgerecht wilt serveren, maak dan gewoon een dubbele portie dragonmayonaise en serveer er frietjes bij.
Tips
Je kunt de aardperenchips vervangen door gehakte gezouten amandelen.
Ingrediënten
Rode bietentartaar
Rode bieten (ca. 400 g)
|
4 |
---|---|
Fijngehakte ingemaakte rode bieten
|
100 g |
Appel, in kleine blokjes
|
1 |
Fijngehakte rode ui
|
1 |
Grof gehakte kappertjes
|
|
Grof zout
|
1 tl |
Versgemalen peper
|
Dragonmayonaise
Dragonblaadjes
|
100 g |
---|---|
Koolzaadolie
|
150 ml |
Eidooier
|
1 |
Grof zout
|
½ tl |
Azijn
|
1 tl |
Aardperenchips
Ongeschilde aardperen
|
100 g |
---|---|
Koolzaadolie
|
300 ml |
Feta, in blokjes
|
100 g |