Romige Kip Noedelsoep

Romige Kip Noedelsoep

Koud weer vraagt om comfort, en wat is er meer geruststellend dan een kom romige kippennoedelsoep? Hij is snel te maken, vooral als je nog wat kip over hebt. Voeg wat groenten en zachte eiernoedels toe, en je hebt een smakelijke lunch- en dineroptie. Wij strooien er koriander en rode peper overheen voor een subtiele knipoog naar de Aziatische keuken en een vleugje frisheid.

Ingrediënten

Olie
1 el
Gember
1 el
Knoflookteentjes
1 el
Gekookte kip
400 g
Kippenfonden
1 L
Venkelknol
½
Wortel
1
Witte kaas
150 g
Eiermie
200 g

Garnish

Verse koriander
Rode chili's

Bereidingswijze

  • Rasp de gember, hak de knoflook fijn en snijd de venkel en wortel in plakjes.
  • Verhit de olie en fruit de gember, knoflook en venkel zachtjes tot ze geuren. Voeg de kippenbouillon en de wortelplakjes toe.
  • Scheur de kip in hapklare stukjes en voeg deze samen met de witte kaas toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de eiermie toe en kook nog 10 minuten. Voeg water toe als de soep te dik lijkt.
  • Garneer met verse koriander en fijngehakte rode peper.
Eet smakelijk!

Gebruik kippendijen

Voor dit recept heb je gekookte kip nodig, en we raden je aan om kippendijen te gebruiken, omdat deze mals en sappig blijven en meer smaak hebben dan andere delen, zelfs na het opwarmen.

De dikte aanpassen

Als je romige kippennoedelsoep te dik is, roer er dan wat kippenbouillon of water doorheen totdat het de gewenste dikte heeft. Doe dit tijdens het opwarmen of vlak voor het serveren. Is de soep juist te dun? Laat hem dan nog een paar minuten onafgedekt sudderen, of prak een paar stukjes wortel fijn in de soep. Zo wordt hij op natuurlijke wijze dikker zonder dat de smaak verandert.

FAQ: Vragen over romige kip noedelsoep

Koud weer vraagt om comfort, en wat is er meer geruststellend dan een kom romige kippennoedelsoep? Hij is snel te maken, vooral als je nog wat kip over hebt. Voeg wat groenten en zachte eiernoedels toe, en je hebt een smakelijke lunch- en dineroptie. Wij strooien er koriander en rode peper overheen voor een subtiele knipoog naar de Aziatische keuken en een vleugje frisheid.

Kan ik romige kippennoedelsoep van tevoren maken?

Ja, deze romige kippennoedelsoep is geweldig om van tevoren te maken. Hij blijft tot 3 dagen goed in de koelkast en de smaken worden intenser naarmate de tijd verstrijkt, waardoor hij de volgende dag nog lekkerder is.

Hoe warm ik romige kippennoedelsoep op?

Verwarm romige kippennoedelsoep geleidelijk op middelhoog vuur en roer af en toe totdat het helemaal heet is. Als het in de koelkast is ingedikt, voeg dan een scheutje water of bouillon toe totdat het de gewenste dikte heeft.

Kan ik romige kippennoedelsoep invriezen?

Ja, je kunt romige kippennoedelsoep tot 3 maanden invriezen. Het werkt het beste als je de soep invriest voordat je de noedels toevoegt, omdat deze na het ontdooien niet goed blijven. Kook de noedels apart en roer ze alleen door het gedeelte dat je meteen wilt eten. Vries de soep in porties in met luchtdichte containers, zodat je alleen ontdooit wat je nodig hebt.

Kan ik kipfilet gebruiken?

Natuurlijk, het is een uitstekende manier om restjes te gebruiken. Gebraden kip werkt bijzonder goed, maar kies voor stukjes die licht gekruid zijn, zodat ze de smaak van de soep niet bederven.

Voedingswaarde

Energie-inhoud:

2076 Kcal

vezels 12,6 gram vezels
eiwit 131,2 gram eiwit
koolhydraten 157,1 gram koolhydraten
vet 102,3 gram vet

Zelfgemaakte romige kippensoep met noedels

Onze zelfgemaakte romige kippensoep met noedels warmt je van binnenuit op. Dit is te danken aan de toevoeging van knoflook, gember en venkel die samen sudderen en de basis vormen met kippenbouillon.

Het is ongelooflijk eenvoudig om thuis te maken en bewijst dat eenvoudige ingrediënten kunnen leiden tot iets heerlijk heerlijks. Na een zachtjes sudderen, hou je een rijke, aromatische soep over die gemaakt is van alledaagse ingrediënten. Het enige wat je nog hoeft te doen is het opscheppen en ervan smullen.

Verse groenten en eiermie in een romige bouillon

Venkel en wortel geven deze soep een lekkere bite en hun natuurlijke zoetheid. De wortel introduceert ook een beetje aardse smaak, terwijl de venkel zorgt voor een anijszachtige ondertoon. Eiermie slingert erdoorheen met hun vlezige beet, waardoor de soep meer body krijgt en alle romige, aromatische smaken om zich heen opneemt.

Het komt allemaal samen in een gladde basis gemaakt met kippenbouillon en witte kaas. De bouillon zorgt voor een hartige, zoute smaak, terwijl de kaas smelt in de hitte, waardoor alles rijk, romig en een beetje pittig wordt.

Voeg de finishing touch toe met verse koriander en rode peper

We maken deze romige kippensoep met noedels graag af met verse koriander en fijngehakte rode peper. De koriander geeft de soep een citrusachtige en kruidige toets, terwijl de peper alles wakker maakt met zijn directe hitte. Vlak voor het serveren eroverheen gestrooid, frissen ze de smaak op, geven ze de soep een levendiger randje en voegen ze een vleugje kleur toe.

Geniet van een gezellige maaltijd met het gezin

Onze romige kippensoep met noedels zorgt ervoor dat de keuken warm aanvoelt voordat iemand ook maar gaat zitten. De geur verspreidt zich door het huis terwijl het suddert, en de geur alleen al is genoeg om het gezin naar de tafel te lokken. De soep is heerlijk op zichzelf, maar serveer hem met een sneetje brood of een paar broodjes, en je hebt een simpele toevoeging om al die heerlijke bouillon op te deppen.

Zin in meer soepen die knusheid uitstralen? Probeer dan eens onze geroosterde rode paprikasoep, gehaktballensoep of bietensoep.

Experimenteer met de ingrediënten

Je hoeft niet elke keer vast te houden aan dezelfde versie van romige kippensoep met noedels. Probeer er op het laatst wat spinazie door te roeren - die slinkt zachtjes en voegt een lichte, aardse smaak toe. Erwten zijn ook een goede optie, die zorgen voor een lichte zoetheid en een zachte pop als je erin bijt. Champignons doen het ook heel goed; ze nemen de smaken van de bouillon op en voegen een diepe, hartige noot toe met een beetje umami.

Als je op zoek bent naar wat crunch, zijn gesneden lente-uitjes of geraspte kool perfect. Ze behouden hun textuur, zelfs na het sudderen. Bovendien voegen lente-uitjes een milde scherpte toe, terwijl kool een subtiele zoetheid met zich meebrengt.

https://www.arla.nl/recepten/romige-kip-noedelsoep/