Snelle aardappelsoep met courgettebrood

30 min.
Snelle aardappelsoep met courgettebrood

Snelle aardappelsoep geserveerd met in de oven gebakken naanbrood gevuld met courgette, knoflook en geraspte kaas.

Ingrediënten

Squashbrød

Groene courgettes in brede, dunne reepjes (Circa 450 g)
2
Grof zout
1 tl
Geraspte cheddar en maasdammer
25 g
Geplet knoflookteentje
1
Naanbroodjes (Circa 400 g)
2
Aardappel-preisoep
1 L
Fijngesneden preien (Circa 200 g)
2
Peultjes in reepjes
200 g

Bereidingswijze

Courgettebrood

  • Bestrooi de courgettereepjes met zout en laat ze ongeveer 10 minuten staan. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken – dep ze eventueel met een theedoek. Meng de courgettereepjes met kaas en knoflook. Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel het courgettemengsel erop. Bak de courgettebroden in het midden van de oven totdat ze licht goudbruin zijn.
  • Breng ondertussen de soep aan de kook op matig vuur en blijf voortdurend roeren. Voeg de prei toe en laat deze ongeveer 2 minuten meekoken. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de peultjes erover. Snijd de gebakken courgettebroden en serveer ze samen met de soep.

Baktijd

  • Ongeveer 15 min. op 225° - conventionele oven
Eet smakelijk!

Het is handig om een dunschiller te gebruiken als je de courgettereepjes gaat maken.

Voedingswaarde, per 100 g

Energie-inhoud:

81 Kcal

vezels 1,3 gram vezels
eiwit 2,2 gram eiwit
vet 3,1 gram vet
koolhydraten 10,9 gram koolhydraten
https://www.arla.nl/recepten/snelle-aardappelsoep-met-courgettebrood/